Α. Χαρίτσης: Να αφήσει το προσωπείο του λαϊκισμού ο κ. Μητσοτάκης

Α. Χαρίτσης: Να αφήσει το προσωπείο του λαϊκισμού ο κ. Μητσοτάκης

Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι η πυρκαγιά στο Μάτι συνδέεται με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή. Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για κωλοτούμπα του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι οφείλει να ζητήσει συγνώμη στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τυμβωρυχία χωρίς αιδώ» με στόχο «μικροκομματικά οφέλη» σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ότι η πυρκαγιά στο Μάτι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να παραμείνει εκτός της χώρας!», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Φαίνεται ότι μόνο εκεί μπορεί να αφήσει πίσω του το προσωπείο του λαϊκισμού και του ψεύδους, που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα, και να αποκαταστήσει τη σχέση του με την πραγματικότητα.

Η απάντηση της Νέας Δημοκατίας

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς. Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητας σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στην τοποθέτηση του Α. Χαρίτση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mTLeA7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη