Αναζητώντας βιώσιμες και «έξυπνες» πόλεις

Αναζητώντας βιώσιμες και «έξυπνες» πόλεις

Σε ποιες πόλεις θα ζούμε από το 2020; Με ένα κουμπί στο smart phone θα βρίσκουμε θέσεις στάθμευσης; Ποια η σχέση τουρισμού και εσόδων από τη διατροφή για κάθε πόλη;

Είναι ερωτήματα που επιχειρεί να απαντήσει το τριήμερο συνέδριο, που ξεκίνησε σήμερα στα Τρίκαλα για τη δημιουργία  μίας βιώσιμης και έξυπνης πόλης. Πάνω από ενενήντα (90) εκπρόσωποι δήμων ανά τη χώρα και πεντακόσιοι (500) σύνεδροι αναζητούν τρόπους με εργαλείο την τεχνολογία, ώστε να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών και να αναπτυχθούν όλοι οι τομείς της Αυτοδιοίκησης, από τον φωτισμό και τις θέσεις στάθμευσης, μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον τουρισμό. Η αναζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου γίνεται σε συνεργασία και με τη συμμετοχή πλήθους ιδιωτικών εταιριών που αναπτύσσονται στον τομέα των τεχνολογιών.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκας

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο οικοδεσπότης δήμαρχος κ. Δ. Παπαστεργίου και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.

Αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν στις ενεργειακές κοινότητες και την αξιοποίηση των τοπικών πόρων, στην ανακύκλωση σε σχέση με την κλιματική κρίση, στην οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση του θεματικού τουρισμού, ως εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων, στην απλούστευση των διαδικασιών στον δημόσιο τομέα.

Δήμαρχοι αντάλλαξαν εμπειρίες σε σχέση με τις δράσεις που αναπτύσσονται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, είτε πρόκειται για τη δράση του «έξυπνου» φωτισμού, της στάθμευσης μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό, το λεωφορείο χωρίς οδηγό, κ.λπ.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου

Το συνέδριο, που διεξάγεται στο πάρκο Ματσόπουλου θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2m3ip43
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.