Ναύπακτος: Σύσταση Περιφερειακού Δικτύου Τουρισμού

Ναύπακτος: Σύσταση Περιφερειακού Δικτύου Τουρισμού

Με θέμα τη συγκρότηση του Περιφερειακού Δικτύου Τουρισμού (Regional Network), πραγματοποιήθηκε  συνάντηση, χθες  στο κτίριο «Ναυπακτία» στο λιμάνι της πόλης , στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «CI-NOVATEC – Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism ECosystems».

Στο Περιφερειακό Δίκτυο συμμετέχουν ο Δήμος Ναυπακτίας, οι υπεύθυνοι λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων, Μουσείων, όπως και άλλων ευρέως αναγνωρίσιμων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων του τουρισμού, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση των εμπειριών των επισκεπτών σε σχέση με τις υπηρεσίες που λαμβάνουν στο επίπεδο των προορισμών τους.

Θα λειτουργεί από ένα Περιφερειακό Δίκτυο σε Αρχαία Ολυμπία, Καλάβρυτα και Ναύπακτο που θα κινητοποιεί τις τοπικές συνέργειες τουρισμού, με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο τον επισκέπτη. Μέσω μιας εφαρμογής καινοτόμου μεθοδολογίας, θα γίνεται η συλλογή δεδομένων βιωματικής εμπειρίας, βάσει αποτελέσματος από τον πελάτη – επισκέπτη. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η συλλογή ποιοτικών δεδομένων από το χρήστη των υπηρεσιών, δηλαδή του επισκέπτη – τουρίστα. Τα στοιχεία αυτά, αφού αξιολογηθούν, θα χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση επιχειρηματικών και πολιτικών αποφάσεων.

Στο εταιρικό σχήμα του ευρωπαϊκού έργου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι επικεφαλής εταίρος και συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Πουλίας στην Ιταλία, το Επιμελητήριο του Μπάρι και οι συνδεόμενοι εταίροι που είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Επιμελητήριο του Μπρίντεζι. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.

Νίκη Παπαδούλα

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2lWhBxR
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.