Ο Γ. Βρούτσης ενημέρωσε την ΚΕΔΕ για το νέο κύκλο προσλήψεων σε Δήμους μέσω ΟΑΕΔ

Ο Γ. Βρούτσης ενημέρωσε την ΚΕΔΕ για το νέο κύκλο προσλήψεων σε Δήμους μέσω ΟΑΕΔ

Ο Γ. Βρούτσης ενημέρωσε την ΚΕΔΕ για το νέο κύκλο προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που θα αφορά προσλήψεις σε Δήμους.

Την υλοποίηση νέου κύκλου του προγράμματος «Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα» μέσω του ΟΑΕΔ σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ο υπουργός Γ. Βρούτσης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με την οποία ζητά να ενημερωθούν σχετικά οι δήμοι.

Ωστόσο στην επιστολή δεν αναφέρονται κρίσιμες λεπτομέρειες του προγράμματος του ΟΑΕΔ, δηλαδή χρονοδιάγραμμα για τη δημοσίευση της προκήρυξης του προγράμματος, αριθμός των ανέργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, προϋπολογισμός του προγράμματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή:

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλους τους δήμους, περιφέρειες και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και σε υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ειδικότερα σε 37 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Στόχος είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και η επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και η προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

Τα έργα αυτά, όπως και όλα τα αντίστοιχα προηγούμενα, δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των δήμων (αναβάθμιση υπηρεσιών, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους κατοίκων κ.λπ). Για τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει και δράσεις κατάρτισης.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, επιλέγονται από τους ίδιους τους δήμους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ενδεικτικά αναφέρονται έργα που στοχεύουν:

• Στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους,

• στη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών,

• στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών,

• στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τα μέλη σας.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2l2zbzE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη