Β.Βασιλείου: «Χρειάζεται ο Πολιτισμός, είναι σημαντικό κομμάτι της χώρας μας.»

Β.Βασιλείου: «Χρειάζεται ο Πολιτισμός, είναι σημαντικό κομμάτι της χώρας μας.»

Για τη νέα χορευτική χρονιά που ξεκινά με αισιοδοξία και χαμόγελα μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Βασίλης Βασιλείου, διευθυντής του Μορφωτικού Ομιλίου Κομοτηνής (ΜΟΚ). «Ξεκινάμε τη νέα μας χορευτική χρονιά με πολύ όρεξη κι αγάπη. Τη δουλειά μας την παρουσιάζουμε στις παραστάσεις που διοργανώνουμε. Θα εντάξουμε και τμήματα κυριών και τμήματα φοιτητών, συν τα παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων κι αρχαρίων» δήλωσε προσθέτοντας πως αρχάριους και προχωρημένους τους υποδέχονται με πολύ αγάπη.

Βασίλης Βασιλείου, διευθυντής του Μορφωτικού Ομιλίου Κομοτηνής (ΜΟΚ).

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ίδια ενθουσιώδη  συμμετοχή για μια πολύ ενδιαφέρουσα χορευτική χρονιά. Είμαστε τέσσερις χοροδιδασκάλοι για όλα τα τμήματα και θα ξεκινήσουμε τον Οκτώβριο. Χορεύουμε χορούς από τη Θράκη, αλλά και όλη την Ελλάδα, χοροί ιδιαίτερα αγαπητοί» δηλώνει ο κος Βασιλείου. Παρατηρεί με ικανοποίηση ότι μετά το 2010 υπάρχει μια στροφή του κόσμου προς την εκμάθηση παραδοσιακών χορών. «Ίσως ο κόσμος να θέλει να «ξεφύγει» από την καθημερινότητα του. Στα χορευτικά έρχεται διασκεδάζει, γελάει , γίνονται καινούργιες παρέες, ο κόσμος «ξεφεύγει», ο χορός αρέσει στον κόσμο.»

Όσον αφορά τέλος στα οφέλη, αυτά, όπως λέει ο έμπειρος χοροδιδάσκαλος και καθηγητής φυσικής αγωγής, είναι πολλά. «Είναι σαν μια  άσκηση και ο χορός. Κινούμαστε συνέχεια, είναι ευχάριστο. Πολύ θετικό να ιδρώνεις, να χαμογελάς, να περνάς καλά» δηλώνει χαρακτηριστικά στέλνοντας το δικό του μήνυμα « Να μην ξεχνάμε την παράδοση μας, να προσπαθούμε να μαθαίνουμε ήθη και έθιμα. Να υπάρχει μια συνέχεια στην Παράδοση. Χρειάζεται ο Πολιτισμός, είναι σημαντικό κομμάτι της χώρας μας.»
Φώτο: Ο κος Βασίλης Βασιλείου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2kYS4Up
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη