Θρίλερ με την εξαφάνιση πολεμικού υλικού στη Λέρο - Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Θρίλερ με την εξαφάνιση πολεμικού υλικού στη Λέρο - Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης πυρομαχικών από την αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα.

Οι αρχές, οι οποίες διευρευνούν εξονυχιστικά στην υπόθεση, φαίνεται ότι εξετάζουν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δύο σενάρια σχετικά με την την εξαφάνιση πυρομαχικών από αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο.

Το πρώτο, πιο ανώδυνο ενδεχόμενο, είναι να έγινε λάθος στην νεότερη καταμέτρηση ή να υπήρξε σφάλμα στον προηγούμενο έλεγχο της αποθήκης, που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Για τον λόγο αυτό σήμερα άρχισε νέα καταμέτρηση του υλικού και θα γίνει σύγκριση των δύο αποτελεσμάτων.

Μυστηριώδεις «εξαφανίσεις» από στρατιωτικές αποθήκες και άλλες... τρομοκρατικές ιστορίες

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα πότε έγινε η αρχική συγκεντρωτική απογραφή του περιεχομένου της αποθήκης. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να γίνει σύγκριση των καταμετρήσεων με μία βάση δεδομένων που θα φανερώνει οριστικά πότε προέκυψε το πρόβλημα.Ταυτόχρονα διεξάγονται έρευνες σε αποθήκες σε άλλες μονάδες των Δωδεκανήσων, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μη καταγεγραμμένη μεταφορά.

Το δεύτερο σενάριο αποδίδει την εξαφάνιση σε εγκληματική ενέργεια. Καθότι τα μέτρα ασφαλείας στην μονάδα είναι αυστηρά οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίες που έχουν μεταβεί στην Ρόδο εστιάζουν στο ενδεχόμενο κλοπής εκ των έσω.

Για τον λόγο αυτό εξετάζονται σε βάθος διετίας 10 άτομα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή συνδέονται με την ασφάλεια στην βάση της Λέρου, ενώ δεν αποκλείεται να μελετηθούν κι άλλα πρόσωπα.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μέτρα ασφαλείας στην μονάδα θα καθιστούσαν ιδιαίτερα δύσκολη την κλοπή. Η αποθήκη φέρει τρεις κλειδαριές, που ανοίγουν με κλειδιά του διοικητή, του αξιωματικού ασφαλείας ή του αποθηκάριου.

Η πρόσβαση ελέγχεται επίσης από κάμερες και αισθητήρες.Στο «χαμένο» υλικό περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, φορητά αντιαρματικά όπλα, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, νάρκες, σφαίρες και βραδύκαυστο φυτίλι. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε επειδή ανέλαβε νέος υπεύθυνος αποθήκης.via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/306nB5l
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.