Ερντογάν για δολοφονία Κασόγκι: «Κάποιοι από τους δολοφόνους παραμένουν ατιμώρητοι»

Ερντογάν για δολοφονία Κασόγκι: «Κάποιοι από τους δολοφόνους παραμένουν ατιμώρητοι»

Περίπου ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι o Ταγίπ Ερντογάν, με άρθρο του στην Washington Post, τονίζει ότι ορισμένοι από τους δολοφόνους του παραμένουν ατιμώρητοι.

Η Τουρκία εξακολουθεί να θέλει να μάθει πού βρίσκεται το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και ποιος έδωσε την έγκριση για την επιχείρηση αυτή» τονίζει ο Ερντογάν, υπονοώντας ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από πράκτορες ενός «παρακράτους» στην Σαουδική Αραβία.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για να γίνει γνωστή η αλήθεια για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ηγέτης του βασιλείου, πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δήλωσε σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CBS ότι «σε καμία περίπτωση» δεν έδωσε ο ίδιος την εντολή για την δολοφονία του Κασόγκι, μολονότι ως ηγέτης της χώρας του φέρει ευθύνη.

Ένδεκα Σαουδάραβες ύποπτοι δικάζονται υπό συνθήκες μυστικότητας. Ελάχιστες ακροαματικές διαδικασίες έχουν γίνει.

Τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανός ήταν στις 2 Οκτωβρίου του 2018 όταν έμπαινε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα παραλάμβανε τα απαραίτητα έγγραφα ενόψει του γάμου του. Το πτώμα του διαμελίστηκε και απομακρύνθηκε από το κτίριο, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ενώ τα λείψανά του δεν έχουν βρεθεί.

Ο Ερντογάν σημειώνει ότι η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ήταν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ η δεύτερη σημαντικότερη απειλή για τη διεθνή τάξη. «Το γεγονός πως οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου ταξίδεψαν με διπλωματικά διαβατήρια και «μετέτρεψαν ένα διπλωματικό κτίριο σε τόπο εγκλήματος» θέτει ένα επικίνδυνο προηγούμενο».

«Ίσως πιο επικίνδυνη είναι η ατιμωρησία της οποίας φαίνεται να χαίρουν πίσω στο βασίλειο ορισμένοι από τους δολοφόνους του Κασόγκι. Υπήρξε σχεδόν πλήρης έλλειψη διαφάνειας στις δικαστικές διαδικασίες.»

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογραμμίζει παράλληλα ότι η Τουρκία εξακολουθεί να θεωρεί την Σαουδική Αραβία φίλη και σύμμαχο, αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει πως η Άγκυρα θα παραμείνει σιωπηλή.

«Το 15μελές εκτελεστικό απόσπασμα που δολοφόνησε τον Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και διαμέλισε το πτώμα του εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός παρακράτους εντός της κυβέρνησης του βασιλείου», τονίζει ο Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2nM6qbD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη