Ισραήλ: Ο Γκανς θέτει όρο να μην είναι πρωθυπουργός ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Ο Γκανς θέτει όρο να μην είναι πρωθυπουργός ο Νετανιάχου

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ισραήλ καθώς ο Μπένι Γκαντς, είπε το «ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά μόνο με τον ίδιο επικεφαλής.

«Οι Ισραηλινοί θέλουν μια κυβέρνηση ενότητας (…). Θα σχηματίσω αυτή την κυβέρνηση με εμένα επικεφαλής», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος «Μπλε-Λευκό» πριν συμμετάσχει σε συνεδρίαση με τα στελέχη του σχηματισμού του.

Ο Μοσέ Γιααλόν, στέλεχος του κόμματος του Γκαντς, διευκρίνισε πως το κόμμα του δεν επιθυμεί συνεργασία με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Τόσο ο κ. Νετανιάχου, όσο και ο κ. Γκαντς βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς κανένας δεν είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση. Με το 68% των ψήφων καταμετρημένο, τα επίσημα αποτελέσματα δίνουν στο αντιπολιτευόμενο «Μπλε και Λευκό» 25,92% και στο Λικούντ, του Νετανιάχου, 25,14%. Σε έδρες, το μεν Λικούντ φαίνεται να εξασφαλίζει 31 και το «Μπλε και Λευκό» 33 από τις 120 της Κνεσέτ.

Ο πρόεδρος Ρίβλιν θα ξεκινήσει την Κυριακή διαβουλεύσεις και με τα 9 κόμματα που μπαίνουν στη βουλή, για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/31A5iXx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.