Ισραήλ: Ο Γκανς θέτει όρο να μην είναι πρωθυπουργός ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Ο Γκανς θέτει όρο να μην είναι πρωθυπουργός ο Νετανιάχου

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ισραήλ καθώς ο Μπένι Γκαντς, είπε το «ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά μόνο με τον ίδιο επικεφαλής.

«Οι Ισραηλινοί θέλουν μια κυβέρνηση ενότητας (…). Θα σχηματίσω αυτή την κυβέρνηση με εμένα επικεφαλής», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος «Μπλε-Λευκό» πριν συμμετάσχει σε συνεδρίαση με τα στελέχη του σχηματισμού του.

Ο Μοσέ Γιααλόν, στέλεχος του κόμματος του Γκαντς, διευκρίνισε πως το κόμμα του δεν επιθυμεί συνεργασία με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Τόσο ο κ. Νετανιάχου, όσο και ο κ. Γκαντς βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς κανένας δεν είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση. Με το 68% των ψήφων καταμετρημένο, τα επίσημα αποτελέσματα δίνουν στο αντιπολιτευόμενο «Μπλε και Λευκό» 25,92% και στο Λικούντ, του Νετανιάχου, 25,14%. Σε έδρες, το μεν Λικούντ φαίνεται να εξασφαλίζει 31 και το «Μπλε και Λευκό» 33 από τις 120 της Κνεσέτ.

Ο πρόεδρος Ρίβλιν θα ξεκινήσει την Κυριακή διαβουλεύσεις και με τα 9 κόμματα που μπαίνουν στη βουλή, για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/31A5iXx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη