Αδ. Γεωργιάδης: Αυτές είναι οι δράσεις για ενίσχυση της ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων 

photo: Eurokinissi

H πρόσβαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ένα από τα βασικά θέματα που εστιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου και δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων προανήγγειλε ο  Άδωνις Γεωργιάδης.

Θέματα επιχειρηματικότητας, οικονομίας και λειτουργίας των επιμελητηρίων, συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αλλά και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Στις συνεδριάσεις μετείχε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των Επιμελητηρίων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι δυο πρόεδροι του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και στην ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής, για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την τόνωση της ρευστότητας των εγχώριων επιχειρήσεων, την βελτίωση της εξωστρέφειάς τους, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι και εξέθεσε στον κ. Γεωργιάδη τις παρατηρήσεις του Επιμελητηρίου στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, ενώ τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου των επιμελητηρίων της χώρας προς όφελος του επιχειρείν και της οικονομίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ένα από τα βασικά θέματα που εστιάζει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι θα βελτιωθεί περαιτέρω το νομοθετικό πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, θα υπάρχουν αλλαγές στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των επιχειρηματιών. Πρόσθεσε ότι αναμένει τις προτάσεις επιμελητηρίων και φορέων, ενώ επισήμανε ότι τα επιμελητήρια παίζουν καθοριστικό ρόλο ως ο βασικός δίαυλος επικοινωνίας με το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο ίδιος εξήρε τον ρόλο τους στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Υπουργός τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, τις ενέργειες που γίνονται για την προσέλκυση επενδύσεων και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που σχεδιάζονται για την ενίσχυση της ρευστότητας, με κυριότερη τη δανειοδότηση περισσοτέρων ΜμΕ, μέσω του προγράμματος εγγυοδοσίας και της ταχύτερης λειτουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημειώνοντας ότι όσο αυτό δεν λύνεται δεν «ξεκλειδώνει» το τραπεζικό σύστημα. Κατά την ίδια συνάντηση, ο Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ήταν δεκτικός στις παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων επί του νομοσχεδίου για το ΓΕΜΗ, που αφορούν την ορθολογική κατάταξη των επαγγελμάτων στα Επιμελητήρια, ανάλογα με τον Κωδικό Δραστηριότητάς τους κι όχι κατ΄ ελεύθερη επιλογή.

Κοινός τόπος στις δηλώσεις των δυο υπουργών, σημειώνουν στις ανακοινώσεις τους τα Επιμελητήρια, είναι η προτεραιότητα για άμεση πάταξη του παραεμπορίου. Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «καθημερινά γίνονται παρεμβάσεις σε σημεία που εντοπίζεται έντονα το πρόβλημα».

 



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2mt6z2U
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη