Προσλήψεις αναπληρωτών: Πού υπάρχουν κενά στα λύκεια

photo: Eurokinissi

Λιγότερα είναι τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς φέτος, μετά την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, τα τρέχοντα κενά είναι 4.031, ενώ πέρυσι ήταν περίπου 6.000. Από τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όπως σημείωσε ο ίδιος, τα 1.339 είναι στην παράλληλη στήριξη, τα 385 στην Ειδική Αγωγή, τα 745 σε δάσκαλους και 424 σε νηπιαγωγούς.

«Αυτό καταδεικνύει την ανάγκη για μόνιμους διορισμούς», σχολίασε ο κ. Κικινής. Σημειώνεται, ότι η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών φέτος αφορούσε 16.191 εκπαιδευτικους, ενώ πέρυσι 12.392, αριθμός αυξημένος κατά 3.799. Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια, σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΛΜΕ, έχει καλυφθεί το 40% των αρχικών κενών. Συμφωνα με τις ιδιες πληροφοριες, τα περισσότερα κενά στα λύκεια αφορούν ειδικότητες σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί και βιολόγοι.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/34UwUZK
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη