Λαμία: Δωρεάν Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

          Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται, ότι για ένατη  συνεχή  χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος το Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας , εις το οποίο παραδίδονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού.

          Τα μαθήματα πραγματοποιούνται  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας καθημερινά 5 με 6 το απόγευμα.

          Στο ιδιαίτερο αυτό σχολείο λειτουργούν τμήματα:  εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε ειδικές ομάδες,  όπως παιδιά αλλοδαπών, τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας, τμήμα εκμάθησης της Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας και τμήμα Λογοθεραπείας.

          Προσκαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις τους ενισχύοντας με  την πείρα τους το ιδιαίτερο αυτό Σχολείο της Τοπικής μας Εκκλησίας , βοηθώντας ενεργά το έργο της διαπαιδαγωγήσεως των μαθητών που έχουν ανάγκη.

          Οι ενδιαφερόμενοι Εκπαιδευτικοί, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο (Οδός Αγράφων και Μ. Αλεξάνδρου στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας) από τις 9:00 το πρωί - 13:00 το μεσημέρι και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Αξιολόγηση του  Σχολείου Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας

          Σύμφωνα με την αξιολόγηση του προγράμματος κατά προηγούμενα έτη  λειτουργίας του διαπιστώθηκε ότι,  στο τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας φοίτησαν εντελώς δωρεάν εκατοντάδες μαθητές, των οποίων η  επίδοση στα μαθήματα  βελτιωνόταν συνεχώς, σύμφωνα με τις ομολογίες γονιών και εκπαιδευτικών των σχολείων. Με τη βοήθεια και συμπαράσταση των δασκάλων του προγράμματος πολλοί μαθητές κατάφεραν να ξεπεράσουν  τα προβλήματα της απόρριψης, που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς αποτυχίες στην τάξη, την ψυχική ένταση και την απέχθεια προς το σχολείο. Έτσι οι μαθητές εντάχθηκαν ισότιμα στη σχολική διαδικασία και γεύθηκαν τη χαρά της επιτυχίας.

          Η λειτουργία αυτού του τμήματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Εκκλησίας μας αποτελεί το 1ο Σχολείο της Εκκλησίας στη Μητρόπολη Φθιώτιδος, σημαντικός πυρήνας μόρφωσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων, που συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Επίσης αποτελεί ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο πρόγραμμα, και πολλά έχει να προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία, καθότι μέσα στη δύσκολη εποχή, που ζούμε, με τα μύρια προβλήματα, η επίβλεψη του παιδιού στα μαθήματα είναι μια ανακούφιση για την οικογένεια. Ιδιαίτερα δε για τους αλλοδαπούς μαθητές αποτελεί ένα διαβατήριο επιτυχούς ενσωμάτωσης στην Ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση στην παραγωγική διαδικασία.





www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη