Καλαμάτα:Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Καλαμάτα:Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διεθνή ημέρα δράσης για τα δικαιώματα και την καλή διαβίωσή τους, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου – ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη άγιου των ζώων, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, προγραμματίζει προβολή και ενημερωτική εκδήλωση, την Παρασκευή (4 Οκτωβρίου), στο Στέκι του Κέντρου ( Μπενάκη 11, Ιστορικό Κέντρο).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Greek Αnimal Rescue του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Πρόκειται για μια κινηματογραφική αλληγορία, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες αδέσποτων ζώων που αποτυπώνουν όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης – Οι πρωταγωνιστές του, τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπροπύργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο, αναζητούν ελπίδα και μια νέα αρχή σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα.

Από πλευράς Φιλοζωικού Ομίλου, η πρόεδρος Κατερίνα Πεζώνη και η Ρενάτα Γκούζου, μέλος του ΔΣ του ομίλου και υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, η οποία συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο, με επισκέψεις σε σχολεία τη ευρύτερης Περιφέρειας, προβολές και συζητήσεις με τους μαθητές, θα μιλήσουν για το πρόβλημα των αδέσποτων και θα ενημερώσουν τον κόσμο για τις δράσεις του Ομίλου. Επίσης, η κτηνίατρος Χριστίνα Καντζιλιέρη θα μας μιλήσει για τους ορθούς τρόπους φροντίδας ενός ζώου και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις.

«ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ ΣΑΣ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ!»
Από μία ώρα πριν την εκδήλωση και καθ' όλη τη διάρκειά της, στο χώρο θα φιλοξενούνται κουταβάκια που αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι, εμβολιασμένα, και έτοιμα για υιοθεσία.

Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας(Νέδοντος & Μακεδονίας)
Τηλ: 694796410 & 6944777391
email: philozoikos.omilos.kalamata@gmail.com
Περισσότερα για τις Δράσεις του Φιλοζωικού:

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mkNP6d
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη