Τσαβούσογλου: Συνάντηση με τον Ακιντζί στα κατεχόμενα - Άνοιγμα «προξενείου» στην Αμμόχωστο

Τσαβούσογλου: Συνάντηση με τον Ακιντζί στα κατεχόμενα - Άνοιγμα «προξενείου» στην Αμμόχωστο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενώ αναμένεται να προβούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπαστσερί, ο ειδικός εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Ερχάν Ερτσίν, ο εκπρόσωπός του Μπαρίς Μπουρτζιού και ο Γενικός Διευθυντής του τμήματος Κύπρου στο τουρκικό ΥΠΕΞ, πρέσβης Τσιαγατάι Ερτσιγιές.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Ακιντζί – Τσαβούσογλου, άρχισε αμέσως η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς οι πρόεδροι των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων, ανέμεναν ήδη στο «προεδρικό».

Χθες, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ανοίγει «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, μιλώντας σε κατοίκους εκ Τουρκίας, έποικους, σε χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Γιαλούσα όπου ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται από χτες στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη, δήλωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει το «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να εξυπηρετεί τους πολίτες της που μένουν στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας, με «πρόξενος» τον Τούρκο διπλωμάτη Κασίμ Κανμπάν.

Την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για το άνοιγμα «προξενείου» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέροντας ότι προξενεία εγκαθιδρύονται στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Παραθέτοντας τη σχετική ανάρτηση του κ. Τσαβούσογλου στο twitter, την Κυριακή, για το άνοιγμα «προξενείου» ο κ. Προδρόμου έγραψε: «Προξενείο σε άλλο κράτος εγκαθιδρύουν κράτη με συνεννόηση και στη βάση του διεθνούς δικαίου. Ένα «προξενείο» σε κατεχόμενη με τη βία και λεηλατημένη περιοχή, η οποία δεν έχει την παραμικρή αναγνώριση από κανένα άλλο κράτος, τι είναι; Άντρο παρανομίας και επίδειξη βαρβαρότητας, ίσως;»



via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/2PY39DO
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη