Creta Farms: «Πράσινο» φως στα αιτήματα των τραπεζών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εύρεσης επενδυτή

Creta Farms: «Πράσινο» φως στα αιτήματα των τραπεζών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εύρεσης επενδυτή

Επιστολή προς τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα απέστειλε η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, υπογραφόμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο και μεγαλομέτοχο της εταιρείας, Εμμανουήλ Δομαζάκη, έτσι ώστε η διαδικασία εύρεσης επενδυτή για την εταιρεία, όπως αυτή προβλέπεται μέσω της «Standstill/MoU» που υπεγράφη στις 22/7/2019, να ολοκληρωθεί με την εταιρεία εν λειτουργία. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Creta Farms και προσωπικά ο ίδιος ο Εμμανουήλ Δομαζάκις, αποδέχονται μία σειρά αιτημάτων των τραπεζών, διευκολύνοντας στο βαθμό που τους αναλογεί την επιτυχία της παραπάνω διαδικασίας. Αναλυτικότερα ο Εμμανουήλ Δομαζάκις:

- Αποδέχεται τη νέα ενεχυρίαση μετοχών, υπό τον όρο ότι τα δικαιώματα ψήφου των έως σήμερα μη ενεχυριασμένων μετοχών θα ασκηθούν μόνο σε περίπτωση κατά την οποία εντοπισθούν εμπόδια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισόδου νέου επενδυτή, ώστε μέσω της ενάσκησης του δικαιώματος ψήφου, τα εν λόγω εμπόδια να αρθούν και να ολοκληρωθεί η συμφωνία που θα αφορά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων της.

- Συμφωνεί να ανήκει στους πιστωτές η ενάσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που απορρέουν από το σύνολο των ήδη ενεχυριασθεισών μετοχών της εταιρείας.

- Δεσμεύεται για την παροχή έγγραφης δέσμευσης προς τους πιστωτές ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να προβεί σε ενεχυρίαση των εν λόγω σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε τρίτο μέρος (negative pledge).

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η διοίκησή της εταιρείας και ειδικά ο Εμμανουήλ Δομαζάκις εκπροσωπώντας την εταιρεία, συνεχίζουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της εταιρείας εν λειτουργία έως ότου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εισόδου νέου επενδυτή στην Creta Farms. Το σύνολο των ενεργειών της εταιρείας και τoυ Εμμανουήλ Δομαζάκι είναι προς αυτή την κατεύθυνση, αποσκοπώντας στην εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης προς όφελος της εταιρείας, των μετόχων, των εργαζομένων και των προμηθευτών της».



via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/31cOpCf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη