Ποια είναι η νέα μονογαμία που γεννήθηκε στα dating apps;

Ποια είναι η νέα μονογαμία που γεννήθηκε στα dating apps;

Οι Millenials θέτουν πλέον "σεξουαλικό τελεσίγραφο".

Μάλλον ξεκίνησαν όλα λάθος. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Για θυμήσου την πρώτη σου φορά: αν είσαι αγόρι, πιθανόν να χρειάστηκε να κάνεις υπομονή ή/και να πίεσες λίγο παραπάνω ή/και να έκανες όλα τα «γραφικά» (από να ανάψεις κεράκια μέχρι να βάλεις μουσική που σιχαίνεσαι) την κατάσταση προκειμένου η φωτεινή ταμπέλα με νέον «παρθένος» να σταματήσει να αναβοσβήνει πάνω σου. Στα κρυφά βέβαια πάλευες με όλη την ανασφάλεια της πρώτης φόρας (ειδικά αν αυτή ήρθε στο μέσο της εφηβείας). Αν είσαι κοπέλα, πρώτα έπρεπε να ντιλάρεις όλες αυτές τις ανασφάλειες, να ντιλάρεις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές (δικές σου και το παρτενέρ) σου και όσο κουλ και αν το έπαιζες, εκείνη την ώρα ήθελες «στοργή και προδέρμ» κατά βάθος.

ΟΛΟ ΛΑΘΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να το καταλάβουμε και να αντιληφθούμε πόσο λάθος προσδοκίες δημιούργησε εκείνη η πρώτη φορά.

Και όταν πλέον το chat όχι απλώς για φλερτ, αλλά για τίμιο περιστασιακό σεξ απενοχοποιήθηκε, έγινε κανόνας και δεν ήταν μια ασχολία για καμένους (πόσες φορές είχες ακούσει την ατάκα «Μα καλά, βρίσκει γκόμενα από το Myspace» με έναν κάποιο τόνο περιφρόνησης, αλλά και κρυφού φθόνου), τότε έπρεπε να αναμετρηθείς με τον αληθινό κόσμο.

Η «πραγματική» σεξουλική ζωή, λοιπόν, περιλαμβάνει άπειρο περιστασιακό σεξ και κυρίως μια κάπως πιο ανεκτική αντίληψη περί πολυγαμίας. Και οι 30ρηδες έχουμε ζήσει κάπως το παραμύθι, η σεξουαλική ζωή των millennials είναι ταυτισμένη με την άνθιση των dating apps και κυρίως του Tinder. Οκ, ναι, στην Ελλάδα ακόμα το Facebook έχει την πρωτοκαθεδρία, σε τέτοιο βαθμό που αν βγάλουν στόμα τα Inbox και μιλήσουν δεν θα ξέρουμε από πού να κρυφτούμε.

Η «πραγματική» σεξουλική ζωή, λοιπόν, περιλαμβάνει άπειρο περιστασιακό σεξ και κυρίως μια κάπως πιο ανεκτική αντίληψη περί πολυγαμίας. Εξάλλου, σε έρευνα του YouGov το 2016, μόλις το 51% των Αμερικανών millennials είχε δηλώσει ότι θεωρεί μια μονογαμική ως την ιδανική μορφή σχέσης.

Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί οι νεότερες γενιές να μην δίνουν μεγάλη αξία σε θεσμούς όπως ο γάμος ή να έχουν απομυθοποιήσει κάπως την έννοια της οικογένειας (οι περισσότεροι εξάλλου έχουν μεγαλώσει με χωρισμένους γονείς), ωστόσο ρίχνουν στο τραπέζι ένα νέο τύπο μονογαμίας: το αποκλειστικό περιστασιακό σεξ.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα διαφορετικού τύπου τελεσίγραφο. Εδώ δεν μπαίνει στο τραπέζι το θέμα του «πού το πάμε», «τι έχουμε;» μιας συγκατοίκησης ή ενός γάμου. Εδώ είναι κάπως πιο απλό, αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκο: Θες μια περιστασιακή σχέση, να βγαίνουμε πού και πού, αλλά κυρίως να κάνουμε καλό σεξ που το χαιρόμαστε και οι δύο. Οκ, αλλά θα το έχεις μόνο μαζί μου και εγώ μόνο μαζί σου.

Αυτό είναι το σεξουαλικό τελεσίγραφο.

«Δεν πρόκειται να πάω μαζί σου αν εσύ παράλληλα πηγαίνεις και με άλλες». Τόσο απλό, τόσο ξεκάθαρο.

Και τι συμβαίνει αν τελικά κάποιος από τους δύο «παραστρατήσει»;

Η «σχέση» διαλύεται ή τέλος πάντων, ποτέ μη λες μεγάλες κουβέντες, είναι επαρκής αιτία για να το λήξεις.

Γιατί όμως το προτιμούν οι millennials;

Κυρίως, είναι η αλήθεια, θα το ακούσεις από κορίτσια.

 Δουλεύει; Μάλλον ναι. Για την ακρίβεια σε πολλές περιπτώσεις απλώς «δουλεύει», αλλά αυτές ας τις αφήσουμε απέξω. Στις άλλες, που όντως υπάρχει αποκλειστικότητα, προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα: Πρώτον, διασφαλίζει μια σχετική ισοτιμία μέσα στη σχέση και έτσι αποφεύγεις αμήχανες καταστάσεις όπου άλλα θέλει ο ένας κι άλλα ο άλλος. Δεύτερον, σου δίνει χρόνο να δεις πράγματα που πραγματικά σε ενοχλούν στον άλλο, τα οποία όμως δεν θα τα πρόσεχες αν δεν υπήρχε αυτή η ιδιαίτερη «αποκλειστικότητα», διότι απλώς θα τα προσπερνούσες. Τρίτον, έχεις μια σεξουαλική σχέση με τους δικούς σου όρους (που στην πραγματικότητα αν όλο αυτό δουλέψει σωστά, είναι κοινοί όροι) και, μεταξύ μας, αυτό θα πρέπει να είναι το ζητούμενο σε κάθε σου σχέση: είτε είναι ένα οne night stand είτε μια χαλαρή σχέση είτε κάτι πιο σοβαρό, εσύ θα πρέπει να αισθάνεσαι καλά που είσαι κομμάτι της.

Από την άλλη, εφόσον επιθυμείς να ακολουθήσεις τέτοιου είδους δεσμεύσεις, τότε θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος αν περάσεις και κάποια «περίοδο ξηρασίας», δεδομένου ότι οι περισσότερες γυναίκες που θέλουν περιστασιακό σεξ, ενδιαφέρονται μόνο για αυτό και για τα πλεονεκτήματα που έχει.

Πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων δηλαδή ότι εσύ είσαι ο «παράξενος» της ιστορίες και όχι εκείνες.

Μπορεί, όλα αυτά να σκοτώνουν το «παραμύθι» και τον «ρομαντισμό», αλλά μάλλον είναι η πιο ρομαντική εκδοχή των σχέσεων που μπορεί να σηκώσει η εποχή.

Πηγή: playboy.gr



via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/34wXS9z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη