Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το doodle της Google για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το doodle της Google για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία χτύπησε σήμερα (11/9) και η Google μας το θυμίζει με ένα doodle. 

Στην Ελλάδα τα σχολεία ανοίγουν στις 11η Σεπτεμβρίου. Μόνο αν πέφτει Σαββατοκύριακο γίνεται την Δευτέρα μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Σήμερα, θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι ενώ η φετινή σχολική χρονιά θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου.

Δεν ανοίγουν σε όλο τον κόσμο μαζί τα σχολεία. Στο Βόρειο Ημισφαίριο ανοίγουν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο στο Νότιο Ημισφαίριο

Για παράδειγμα στις αρχές Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία, τη Γαλλία και τη Λετονία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εκπαιδευτική πολιτική καθορίζεται κυρίως σε τοπικό επίπεδο, συνεπώς δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ημέρα κατά την οποία αρχίζουν τα σχολεία.

Στην Ασία, το σχολικό έτος εκκινεί συνήθως τον Ιούνιο σε Φιλιππίνες και Ινδία, ενώ στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο και στην Ιαπωνία τον Απρίλιο, όταν ανθίζουν οι κερασιές.

Σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τα σχολεία συνήθως ανοίγουν τον Ιανουάριο, ενώ στην Αφρική – για παράδειγμα σε Τυνησία, Μαρόκο και Αίγυπτο – τα μαθήματα εκκινούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.



via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/31bJqS8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη