Φορολογικό νομοσχέδιο και επενδύσεις στην οικονομική ατζέντα λίγο πριν το Eurogroup

Φορολογικό νομοσχέδιο και επενδύσεις στην οικονομική ατζέντα λίγο πριν το Eurogroup

Η νέα οικονομική πολιτική που θα παρουσιάσει η ελληνική αντιπροσωπεία στο άτυπο Eurogroup της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου στο Ελσίνκι βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων του επιτελείου του υπουργείου οικονομικών, που επισκέπτεται σήμερα στις 13:00 μετά το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και ο νέος αναπτυξιακός νόμος με τα μεγάλα επενδυτικά έργα, όπως το Ελληνικό αποτελούν τα κύρια σημεία εξάλλου της κυβέρνησης, όπως διαμήνυσε και από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη, με την εμπλοκή 9 υπουργείων περιέχονται μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για την άρση χωροταξικών, πολεοδομικών, αρχαιολογικών και λοιπών εμποδίων, με το Ελληνικό να λειτουργεί ως πυλώνας για τις υπόλοιπες επενδύσεις. Παράλληλα, προσφέρονται ισχυρά κίνητρα για συμμετοχή σε επιχειρηματικά πάρκα και στρατηγικά projects, απλοποιείται η διαδικασία αδειοδοτήσεων κτλ. Την τελική επεξεργασία του πολύπλοκου και φιλόδοξου σχεδίου είχε αναλάβει ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Στο επίκεντρο και οι τελευταίες εκκρεμότητες για τις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Το ζήτημα δεν θα τεθεί στη σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ έδωσε μία πρόγευση των φορολογικών ελαφρύνσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση για το 2020.

Ειδικό βάρος δίνεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τυχών εκκρεμότητες και να εντάξει τις ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο.



via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/34wQAmd
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη