Σκηνικό ακραίας πόλωσης για Novartis: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική - ΝΔ: Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί

Σκηνικό ακραίας πόλωσης για Novartis: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική - ΝΔ: Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί

Σκηνικό ακραίας πόλωσης έχει δημιουργηθεί με φόντο την υπόθεση Novartis, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν επιδοθεί σε «πόλεμο» ανακοινώσεων.

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Ο Μητσοτάκης να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική ή να στήσει ειδικά δικαστήρια

«Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και συνεχίζει: «Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους.

Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία».

ΝΔ για Novartis: Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με την οποία απαντάει σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Novartis. 

Η Πειραιώς προσθέτει: «Εμείς ζητάμε μόνο την αλήθεια. Ας μην την προσβάλουν, λοιπόν, οι οπαδοί του «ή εμείς ή αυτοί». Και όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με φαινόμενα «Ρασπούτιν» ας μην προκαλούν την μνήμη των Ελλήνων. Είπαμε: Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε!».

Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Στη Βουλή διαβιβάζεται τις επόμενες μέρες η δικογραφία για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που αφορά στην έρευνα για πολιτική σκευωρία στην υπόθεση Novartis. 

Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής που διερευνά την υπόθεση «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία κατονομάστηκαν από μάρτυρες για παρεμβάσεις στην διερεύνηση της φαρμακοβιομηχανίας.

Μετά από αυτό, χωρίς κανένα σχόλιο ο εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε τη δικογραφία για τη Novartis στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στη Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία και τη διαχείριση του συνόλου των ερευνών στην υπόθεση Novartis.

Νέα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Τουλουπάκη κατά Αγγελή

Νέα εισαγγελική έρευνα με αντικείμενο αυτήν την φορά τις καταγγελίες της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή ξεκινά με φόντο και πάλι τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. 

H διερεύνηση όσων είχε υποστηρίξει η κ. Τουλουπάκη σε αναφορά που είχε υποβάλει στους ανωτέρους της στον Άρειο Πάγο στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, για τον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή ξεκινά τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, παράλληλα με αυτήν που ήδη διενεργείται στον Άρειο Πάγο με αντικείμενο όσα καταγγέλλει ο κ. Αγγελής.

Η κ. Τουλουπάκη κλήθηκε ήδη να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά που έχει αναλάβει με εντολή του Αρείου Πάγου την έρευνα των ισχυρισμών που προέβαλε η εισαγγελική λειτουργός δια της αναφοράς της μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή.



via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/2Lwi2cc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη