Κατηγορηματικός ο Τζόνσον: Δεν είπα ψέματα στη βασίλισσα (vid)

Κατηγορηματικός ο Τζόνσον: Δεν είπα ψέματα στη βασίλισσα (vid)

 Αρνήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον ότι παραπλάνησε με ψέματα τη Βασίλισσα Ελισάβετ σχετικά με τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση να ανασταλεί η λειτπουργία του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μετά την απόφαση ενός δικαστηρίου το οποίο έκρινε ότι η απόφασή του αυτή ήταν παράνομη, αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Απολύτως όχι» ήταν μάλιστα η απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφου του Sky News ενώ πρόσθεσε ότι η τρέχουσα σύνοδος του Κοινοβουλίου είναι η μεγαλύτερη από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου στην Αγγλία τον 17ο αιώνα και πρόσθεσε πως οι βουλευτές θα έχουν άφθονο χρόνο για να συζητήσουν και πάλι το Brexit έπειτα από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε δε πως ανέστειλε το Κοινοβούλιο ώστε η κυβέρνηση να έχει αρκετό χρόνο για να παρουσιάσει το νομοθετικό πρόγραμμά της.

Ενώ απομένουν λιγότερες από 50 ημέρες μέχρι την 31η Οκτωβρίου, η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο έχουν εμπλακεί σε μια διαμάχη για το μέλλον του Brexit, με τα πιθανά σενάρια να ξεκινούν από μια έξοδο χωρίς συμφωνία και να φθάνουν μέχρι ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει ουρές στις εμπορικές οδούς που οδηγούν στη Μάγχη, προκαλώντας προβλήματα στην τροφοδοσία με φάρμακα και νωπά τρόφιμα, ενώ σε όλη τη Βρετανία θα υπάρχουν διαδηλώσεις, σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο που απρόθυμα έδωσε αργά χθες στη δημοσιότητα η βρετανική κυβέρνηση.

Οι υποθέσεις που περιλαμβάνονται στην «Operation Yellowhammer» προετοιμάστηκαν πριν από έξι εβδομάδες, μερικές ημέρες αφού ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ο Μπόρις Τζόνσον και αποτελούν τη βάση του κυβερνητικού σχεδιασμού για μια μη συμφωνία.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1172147859027845124?s=20}

Ο Τζόνσον έχει πει κατ΄επανάληψη ότι θα επιδιώξει μια συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την απομάκρυνση του ιρλανδικού backstop, ενός μηχανισμού που έχει σκοπό να αποφευχθεί η επαναφορά συνοριακών ελέγχων ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία. Βρετανοί βουλευτές φοβούνται ότι το backstop θα 'κλειδώσει' το Ηνωμένο Βασίλειο στην τροχιά της ΕΕ για πολλά χρόνια.

Το κοινοβούλιο ανέστειλε τη λειτουργία του τη Δευτέρα και έως τις 14 Οκτωβρίου, μια κίνηση την οποία αντιπολιτευόμενοι βουλευτές υποστήριξαν ότι είχε σκοπό να εμποδίσει τις προσπάθειές τους να τον αποτρέψουν από το να προχωρήσει σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2I3kIMk
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη