Ζάιμπερτ: Οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία «κλειδί» στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών (video)

Ζάιμπερτ: Οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία «κλειδί» στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών (video)

Η γερμανική κυβέρνηση είναι συγκλονισμένη με τα επεισόδια στη Μόρια, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο. Ταυτόχρονα η Γερμανία διευρύνει τους συνοριακούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της  παράνομης διακίνησης μεταναστών εντός της ΕΕ.

«Πρόκειται για μία τραγωδία η οποία και εμάς μας συγκλονίζει», είπε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, για τις εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου στη Μόρια με ένα νεκρό.

Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται αυτό το διάστημα εντατικά για λύσεις στην πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά», είπε ο Ζάιμπερ, και «η ΕΕ συμπαραστέκεται ήδη με τη χορήγηση ουσιαστικής βοήθειας».

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επανέλαβε ότι «ένα από τα κλειδιά» της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό είναι οι επαναπροωθήσεις Σύρων προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην Τουρκία. «Ο αριθμός των επαναπροωθήσεων πρέπει πολύ γρήγορα να αυξηθεί και την άποψη αυτήν συμμερίζεται και η ελληνική κυβέρνηση», είπε ο Ζάιμπερτ.

Ταυτόχρονα, η Γερμανία παρατείνει για ένα εξάμηνο τους ελέγχους στα σύνορα και μάλιστα όχι μόνον στη μεθόριο με την Αυστρία όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά με όλες τις χώρες που συνορεύει η Γερμανία.

«Εκτός από τη νέα εντολή για συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία, έδωσα οδηγίες, ώστε να ενταθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλα τα υπόλοιπα εσωτερικά συνοριακά σημεία στη Γερμανία», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου η ομοσπονδιακή αστυνομία κατέγραψε φέτος 26.409 εισόδους στα γερμανικά σύνορα. Το 2018 ήταν 42.487. Ο φόβος που υπάρχει τώρα είναι ότι με την αύξηση των ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα θα αυξηθούν και εκείνοι που θα φτάσουν στη Γερμανία.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Ζεεχόφερ μαζί με το Γάλλο ομόλογό του Καστανέρ και τον επίτροπο Αβραμόπουλο θα επισκεφθούν στα τέλη της εβδομάδας την Άγκυρα και την Αθήνα.

Στόχος είναι να ενημερωθεί από πρώτο χέρι και να ακούσει για τα προβλήματα, είπε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του Ζεεχόφερ και να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση πώς μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο στην παροχή διοικητικής βοήθειας.

Πηγή:ΕΡΤ1/Ανταπόκριση από Γερμανία Γιώργος Παππάς

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mnXIA8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.