Αυξάνονται οι υποχρεωτικές συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (video)

photo: eurokinissi

Στην αύξηση των υποχρεωτικών συναλλαγών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να τονώσει τα δημόσια έσοδα.

Ήδη εξετάζονται διάφορα σενάρια ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου η σχετική διάταξη να ενσωματωθεί στο μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο της χρονιάς.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις οι φορολογούμενοι εμφανίζουν ηλεκτρονικές πληρωμές που αντιστοιχούν στο 40% των δηλωθέντων εισοδημάτων τους. Αυτό συνεπάγεται πως σε σύνολο 74 δισ. ευρώ των δηλωθέντων εισοδημάτων των Ελλήνων φορολογούμενων, οι ηλεκτρονικές πληρωμές ήταν περισσότερες από 30 δισ. ευρώ.

Ακόμα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ξεκινήσει τους αυτόματους συμψηφισμούς των επιστροφών φόρου εισοδήματος με τον ΕΝΦΙΑ ή με άλλες μη ρυθμισμένες οφειλές.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2lDR2xa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη