Στη «φάκα» κύκλωμα μαστροπών-Μεταξύ των θυμάτων δύο ανήλικες (video)

Στη «φάκα» κύκλωμα μαστροπών-Μεταξύ των θυμάτων δύο ανήλικες  (video)

Γυναίκες από τη Μολδαβία έφερνε στην Ελλάδα από το 2015 το κύκλωμα μαστροπών. Τους υπόσχονταν νόμιμες δουλειές αλλά τις ανάγκαζαν με απειλές και εκβιασμούς να εκδίδονται σε 10 οίκους ανοχής που διατηρούσαν στην Αθήνα.

Οι δράστες κρατούσαν τις γυναίκες κλεισμένες σε 6 νοικιασμένα διαμερίσματα. Ανάμεσα στα θύματα τους ήταν και δυο ανήλικες 16 και 16μιση χρονών. Οι γυναίκες αναγκάζονταν να συνευρεθούν ακόμη και με 40 πελάτες την ημέρα στους οίκους ανοχής, αντί 10 με 20 ευρώ. Κάθε γυναίκα απέφερε στο κύκλωμα έσοδα που έφταναν συνολικά τις 100.000 ευρώ. Μόνο το τελευταίο 15νθήμερο τα κέρδη των μαστροπών ήταν 38.400 ευρώ.

Όμως για να συνεχίσουν να εκδίδονται οι μαστροποί χορηγούσαν στις κοπέλες παυσίπονα και άλλα φάρμακα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αρχηγό του κυκλώματος, αλβανικής υπηκοότητας και αναζητούν τη σύντροφό του. Επίσης συνελήφθησαν 14 άτομα, κυρίως βοηθητικό προσωπικό στους οίκους ανοχής.

Για να παρατείνουν την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα οι δράστες συχνά προχωρούσαν σε σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης με Έλληνες, οι οποίοι αμείβονταν ακόμη και με 2000 ευρώ ο καθένας.

Οι αρχηγοί του κυκλώματος ξέπλεναν τα εκατομμύρια που κέρδιζαν αγοράζοντας ακίνητα και πολυτελή αυτοκίνητα και εξαργυρώνοντας κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών. Είχαν αγοράσει κατάστημα εστίασης σε νησί των Κυκλάδων και οικόπεδο στα Χανιά.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους οίκους ανοχής καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων :

Το χρηματικό ποσό των (72.540) ευρώ.
Τέσσερα (4) αυτοκίνητα.
Δύο (2) μοτοσικλέτες.
Μικροποσότητα κοκαΐνης.
Είκοσι εννέα (29) ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, κάμερες, usb ).
Δύο (2) πλαστές ταυτότητες.
Πέντε (5) άδειες διαμονής, προϊόντα κλοπής.
Πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mrdCcm
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη