Ιωάννης Σαρακιώτης: Οι μειώσεις στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (video)


🎥 Συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας και τον Γιάννη Βούτσινο.

▫︎"Κανονικότητα" με αυξήσεις στη Δ.Ε.Η. έως και 38% δεν τη θέλαμε ... Η κανονικότητα της περιόδου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σήμαινε έξοδο από τα μνημόνια και μια σειρά θετικών μέτρων και αυτό ουδεμία σχέση έχει με τις αυξήσεις στην ενέργεια, τις οποίες επιφύλασσε η Ν.Δ..

▫︎ Οι μειώσεις στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ και ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η Ν.Δ. έκανε μόνο ένα πράγμα: να μειώσει τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και για τις περιουσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ.

▫︎ Τι πρόβλημα είχε η ελληνική οικονομία το Μάιο και δεν ήρθησαν τότε τα capital controls; Η αιτία ήταν οι τρικλοποδιές από πλευράς του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρα, του οποίου μοναδικό μέλημα ήταν να δημιουργεί προβλήματα επί ζημία της ελληνικής οικονομίας.

▫︎ Οι θιασώτες της αριστείας τοποθέτησαν διοικητή στην Ε.Υ.Π., σε μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία για την εθνική ασφάλεια, έναν άνθρωπο χωρίς πτυχίο. Έφεραν, μάλιστα, τροπολογία σύμφωνα με την οποία ο διοικητής της Ε.Υ.Π. δε χρειάζεται να έχει κανένα προσόν.

▫︎ Σε ποιους τομείς βρίσκονται οι 9.000 "υπεράριθμοι" συμβασιούχοι, τους οποίους ανακάλυψε ο κ. Θεοδωρικάκος; Στην υγεία, στην παιδεία, στην καθαριότητα, στην πυρόσβεση; Ας μας πουν, γιατί εγώ πληροφορούμαι ότι το "νούμερο ένα" πρόβλημα στις εν λόγω υπηρεσίες είναι η υποστελέχωση.



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη