Ιωάννης Σαρακιώτης: Οι μειώσεις στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (video)


🎥 Συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας και τον Γιάννη Βούτσινο.

▫︎"Κανονικότητα" με αυξήσεις στη Δ.Ε.Η. έως και 38% δεν τη θέλαμε ... Η κανονικότητα της περιόδου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σήμαινε έξοδο από τα μνημόνια και μια σειρά θετικών μέτρων και αυτό ουδεμία σχέση έχει με τις αυξήσεις στην ενέργεια, τις οποίες επιφύλασσε η Ν.Δ..

▫︎ Οι μειώσεις στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ και ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η Ν.Δ. έκανε μόνο ένα πράγμα: να μειώσει τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και για τις περιουσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ.

▫︎ Τι πρόβλημα είχε η ελληνική οικονομία το Μάιο και δεν ήρθησαν τότε τα capital controls; Η αιτία ήταν οι τρικλοποδιές από πλευράς του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρα, του οποίου μοναδικό μέλημα ήταν να δημιουργεί προβλήματα επί ζημία της ελληνικής οικονομίας.

▫︎ Οι θιασώτες της αριστείας τοποθέτησαν διοικητή στην Ε.Υ.Π., σε μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία για την εθνική ασφάλεια, έναν άνθρωπο χωρίς πτυχίο. Έφεραν, μάλιστα, τροπολογία σύμφωνα με την οποία ο διοικητής της Ε.Υ.Π. δε χρειάζεται να έχει κανένα προσόν.

▫︎ Σε ποιους τομείς βρίσκονται οι 9.000 "υπεράριθμοι" συμβασιούχοι, τους οποίους ανακάλυψε ο κ. Θεοδωρικάκος; Στην υγεία, στην παιδεία, στην καθαριότητα, στην πυρόσβεση; Ας μας πουν, γιατί εγώ πληροφορούμαι ότι το "νούμερο ένα" πρόβλημα στις εν λόγω υπηρεσίες είναι η υποστελέχωση.Από το Blogger.