Γκρέτα Τούνμπεργκ: Κι όμως, η ομιλία της στον ΟΗΕ έγινε viral... death metal τραγούδι (video)

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Κι όμως, η ομιλία της στον ΟΗΕ έγινε viral... death metal τραγούδι (video)

Είναι το ίνδαλμα μιας γενιάς νέων που εναντιώνονται στην κλιματική αλλαγή.

Όμως η Γκρέτα Τούνμπεργκ, υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης, η οποία τιμήθηκε με το "Βραβείο Ορθής Διαβίωσης", γνωστό και ως "Εναλλακτικό Νόμπελ", χλευάζεται από κάποιους και περιφρονείται από άλλους που βλέπουν σε αυτήν έναν υπέρμετρο οικολογικό ενθουσιασμό.

Στα 16 της, η νεαρή ακτιβίστρια έχει γίνει η φωνή για εκατομμύρια ανήσυχους νέους που ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους, καθαρίζουν τις παραλίες, κόβουν το κρέας από τη διατροφή τους, σταματούν να ταξιδεύουν με αεροπλάνα και ψηφίζουν πράσινα κόμματα.

Η σουηδέζα έφηβη, από την οποία ξεκίνησαν οι μαθητικές "απεργίες" για το κλίμα, έχει εμπνεύσει μαθητές σε όλον τον κόσμο για να απέχουν από τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πρόεδροι χωρών και επικεφαλής πολυεθνικών έχουν μπει στο στόχαστρό της και το σύνθημα που είχε γράψει στο πανώ της:"skolstrejk för klimatet" (σχολική απεργία για το κλίμα) έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες. Και κυρίως η ίδια δεν είναι μόνη της.

Η ομιλία της μάλιστα για την κλιματική αλλαγή έγινε viral και μετατράπηκε σε death metal τραγούδι.via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2nBzpir
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.