Το WebDoc της ΕΡΤ «Η ιστορία της τελευταίας σελίδας» στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το WebDoc της ΕΡΤ «Η ιστορία της τελευταίας σελίδας» στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το web-documentary «Η ιστορία της  τελευταίας σελίδας», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Φυλακτού και παραγωγή των Νέων Μέσων της ΕΡΤ, επελέγη για να παρουσιαστεί στη μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της πόλης: τις Νύχτες Πρεμιέρας!

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις 16:30, στη σκηνή του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των Παράλληλων Δράσεων του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το web-documentary, είναι ένα συμμετοχικό πείραμα στο οποίο οι πρωταγωνιστές της ιστορίας –οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ»– κινηματογραφούν οι ίδιοι τον εαυτό τους και την καθημερινότητά τους και αφηγούνται τις αλήθειες τους.

Στις Νύχτες Πρεμιέρας θα παρουσιαστεί το διαδικτυακό project και θα προβληθούν τα βίντεο.

Τι είναι η ΣΧΕΔΙΑ

Η ΣΧΕΔΙΑ είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 αναγνώστες διεθνώς.

Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (4 ευρώ), σχεδόν το 50% πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή, δίνοντάς του την ευκαιρία να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, ενώ αποτελεί και ένα μέσο απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού.


Το webdoc «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ», είναι διαθέσιμο στο url

www.ert.gr



via ert.gr https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/to-webdoc-tis-ert-i-istoria-tis-teleytaias-selidas-stis-nychtes-premieras/

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη