Στο στόχαστρο 100.000 ΑΦΜ - Ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της προστασίας του νόμου για την πρώτη κατοικία

Στο στόχαστρο 100.000 ΑΦΜ - Ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της προστασίας του νόμου για την πρώτη κατοικία

Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινούν άμεσα οι τράπεζες για δανειολήπτες. Είναι σε απευθείας σύνδεση με το Taxis και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να καταγραφούν τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.Ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός του νόμου Κατσέλη.

Στο στόχαστρο μπαίνουν από 1η Νοεμβρίου περίπου 100.000 ΑΦΜ. Οι τράπεζες ξεκινούν σαρωτικούς ελέγχους για δανειολήπτες και βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση με το Taxis και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να καταγραφούν τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

Όσοι αποδειχθεί ότι κάνουν κατάχρηση της ευνοϊκής ρύθμισης για την πρώτη κατοικία, τα σπίτια τους θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό μέσα σε 60 μέρες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Εκτός του ΑΦΜ που θα ελέγχουν οι τράπεζες, θα διασταυρώνουν την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου με τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη για να δουν τυχόν αλλαγές.

Θα ελέγχουν επίσης αν η εφορία -στο μεσοδιάστημα που ο δανειολήπτης πληρώνει μια ελάχιστη ενδεικτική μηνιαία δόση του δανείου του και απολαμβάνει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό αναμένοντας την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης- έχει κινήσει διαδικασίες ελέγχου για φοροδιαφυγή και απόκρυψη εισοδημάτων ή έχει στοιχεία ότι ο δανειολήπτης μετέφερε καταθέσεις στο εξωτερικό.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2JnQFPW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη