Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Με 10 εκατ. ευρώ θα καλύψει η Περιφέρεια Κρήτης όσους δεν χρηματοδοτήθηκαν

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤΟΙΚΟΝ

Με 10 εκατ. ευρώ θα καλύψει η Περιφέρεια Κρήτης τις προτάσεις στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' οίκον που δεν χρηματοδοτήθηκαν προκειμένου να συμπεριληφθεί το σύνολο των κατοικιών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο νησί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως προανήγγειλε σήμερα ο αρμόδιος Περιφερειάρχης ,Σταύρος Αρναουτάκης.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Αρναουτάκης υπέγραψε απόφαση πρόσθετης χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' οίκον, από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020».

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι 900 επιπλέον προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν διότι είχαν εξαντληθεί οι πόροι.

Να σημειωθεί πως στον πρώτο κύκλο έχουν ενταχθεί προτάσεις που κατατέθηκαν για 1.921 κατοικίες με το ποσό των 19,5 εκατ. ευρώ.

Στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος, το ποσό ανερχόταν στα 13 εκατ. και μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης θα ανέλθει στα 23 εκ ευρώ και αφορά σε ενεργειακή αναβάθμιση 2.025 κατοικιών.

Συνολικά το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ξεπερνά τα 42,5 εκατ. ευρώ και θα καλύψει ανάγκες για 3.946 κατοικίες στο νησί.via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2VgrIe2
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.