Αύξηση 16% των τελών καθαριότητας στο Δήμο Κομοτηνής-38% ζητούσε η ΔΙΑΑΜΑΘ

Αύξηση 16% των τελών καθαριότητας στο Δήμο Κομοτηνής-38% ζητούσε η ΔΙΑΑΜΑΘ

Αυξημένα τέλη καθαριότητας στο Δήμο Κομοτηναίων κατά 16%, θα πληρώσουν οι Δημότες, καθώς η Ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τα απορρίμματά μας, πλέον δεν τα σκεπάζει απλώς, γίνεται μια διαδικασία επεξεργασίας τους και εναποτίθενται σε μορφή λάσπης. Αυτό κοστίζει και μάλιστα όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ιωάννης Γκαράνης, η ΔΙΑΑΜΑΘ, ζήτησε 38% αύξηση και με παρέμβαση του Δημάρχου κατέβηκε στο 16%, ήτοι, 2 ευρώ τ.μ. σύνολο 24 ευρώ το χρόνο επι πλέον σε κάθε οικογένεια.
«Δεν αισθάνομαι χαρούμενος που ως 45 ημερών δήμαρχος είμαι υποχρεωμένος να επιβάλλω αυξημένα δημοτικά τέλη καθαριότητας, μέσα σε ένα δήμο με ανθηρά οικονομικά, όπως διατεινόμαστε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Δυστυχώς δεν μας επιτρέπει η διαδικασία να συνεισφέρουμε οικονομικά από το απόθεμα του Δήμου, οπότε αναγκαζόμαστε να επιβάλλουμε στους Δημότες μας αυτή την αύξηση. Να υπενθυμίσω ωστόσο πως εδώ και χρόνια που στον ΧΥΤΑ της Κομοτηνής, θάβονταν και τα απορρίμματα άλλων νομών κι αυτό εξασφάλιζε χαμηλά τέλη καθαριότητας για τους δημότες της Κομοτηνής. «Αυτό όμως σταμάτησε και πλέον η διαδικασία άλλαξε. Άρα και στον Δήμο Κομοτηνής, έπρεπε να υπάρξει αναπροσαρμογή προς τα πάνω των δημοτικών τελών, όπως και οι άλλοι δήμοι», υποστήριξε ο κ. Γκαράνης.

Υπόμνημα για την τουριστική ανάπτυξη στον Υπουργό Χ. Θεοχάρη
Αναφερόμενος ο κ. Γκαράνης στην επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και στο αρκετά μακρύ υπόμνημα που υπέβαλε με προτάσεις για την και ενίσχυση της αναβάθμιση της Τουριστικής ταυτότητας της Κομοτηνής με πρόταγμα την πολυπολιτισμικότητα-την αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων, κάτι που δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο-, αλλά και την Γαστρονομία. Αυτή η αναβαθμισμένη εικόνα της Κομοτηνής, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην γενικότερη διαφήμιση και προβολή της Πολιτείας στον Χάρτη του Παγκόσμιου Τουρισμού.
«Ζητούμε να μας παραχωρήσουν όλες τις παραλίες του Φαναρίου»
Έθεσε βέβαια και το θέμα της δυσκίνητης ΕΤΑΔ και τα τμήματα δημόσιας περιουσίας που κατέχει στις παραλίες Φαναρίου, όπου δεν μπορεί να κάνει τις παρεμβάσεις του ο Δήμος Κομοτηνής, καθώς δεν του ανήκει η περιοχή. Ο Δήμος ζήτησε όλη την παραλιακή του Φαναρίου και την περιοχή του δημοσίου για περισσότερα χρόνια από τα 3, τουλάχιστον δέκα. Ζήτησε μακροχρόνια παραχώρηση, προκειμένου να αναβαθμίσει με έργα την περιοχή και να την καταστήσει πόλο έλξης, με κορυφαίο έργο το κατασκηνωτικό κέντρο –camping- Φαναρίου. Το οποίο είναι από τα καλύτερα των Βαλκανίων και παρ' όλο που τα τελευταία χρόνια έχει καταγράψει φθίνουσα πορεία, εντούτοις το …brand…παραμένει!
Στις παρεμβάσεις εντάσσεται και το οικοτουριστικό του Φαναρίου, στο οποίο…μίκρυνε κατά πολύ η ακτίνα των δράσεων και περιορίζεται απλά στον περιβάλλοντα χώρο του κατασκηνωτικού κέντρου… «Και αυτές όμως οι μικρές παρεμβάσεις παρουσιάζουν ρυθμούς χελώνας. Τα είπαμε όλα αυτά στον Υπουργό, του δώσαμε το Υπόμνημα, ωστόσο δεν μας υποσχέθηκε κάτι…Εμείς σκεφτόμαστε να αξιοποιήσουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού και να μεταφέρουμε στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού -Θανάση Τσιώνη-όλα τα προβλήματα για επίλυση, καθώς θα συνεδριάζει το νέο όργανο κάθε δύο μήνες.
Στο υπόμνημα ο κ. Γκαράνης συμπεριέλαβε και τον Μαθητικό Τουρισμό, προτάσσοντας το Μουσείο Καραθεοδωρή, το οποίο έχει καταστεί για πολλά σχολεία προορισμός εκδρομής…Ο κ. Γκαράνης το προεκτείνει ακόμα περισσότερο, καθώς από τα τέλη της χρονιάς θα γίνει η μεταφορά του Μουσείου στην Τσανάκλειο, όπου εκεί θα μεταφερθεί και η Δημοτική Βιβλιοθήκη…Το καφέ θα έλθει σε ένα δεύτερο χρόνο…
Δεν θα μπορούσε να λείπει από την αναβαθμισμένη εικόνα της πόλης και η σωστή και τακτική λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, φυσικά ανοίγοντας τους ορίζοντες με τους βόρειους γείτονες, αρκεί να… μπορούν να έρχονται λεωφορεία από τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας…
«Εμείς ολοκληρώνουμε τα έργα σε δύο χρόνια της ανάπλασης και ανάδειξης αλλά και ενοποίησης του ιστορικού κέντρου της πόλης, διαδρομές που θα περνούν από όλα αυτά τα σημεία-οσονούπω και με ειδική διαδρομή του αστικού λεωφορείου- και θα καταλήγουν στην κεντρική πλατεία», σημείωσε ο κ. Γκαράνης.

Γαστρονομικός προορισμός η Κομοτηνή;
Αναφερόμενος σε άλλα θέματα ο κ. Γκαράνης και δένοντας το κομμάτι του Τουρισμού με τη Γαστρονομία, υπογράμμισε πως έχει ήδη κάνει συζητήσεις με τους Επαγγελματίες της Κομοτηνής, για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν να γίνει πιο έντονο το γαστριμαργικό αποτύπωμα της πόλης. «Σχεδιάζονται εκδηλώσεις προβολής των παραδοσιακών προϊόντων, τα οποία-παραδοσιακά προϊόντα-θα πρέπει να ενσωματώσουν τα ξενοδοχεία και οι μονάδες εστίασης και να το παρέχουν ως επιλογή στους τουρίστες και επισκέπτες. Οι επαγγελματίες θα το αποφασίσουν και θα το στήσουν, εμείς ως Δήμος θα είμαστε αρωγοί», ισχυρίστηκε ο κ. Γκαράνης.

Εβδομάδα ή τριήμερο εκδηλώσεων υποδοχής πρωτοετών Φοιτητών
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Φοιτητές και να ανακοινώσει πως από του χρόνου θα θεσμοθετηθεί ένα νέος θεσμός εκδηλώσεων, υποδοχής πρωτοετών και των συνοδών τους. Αυτό θα περιλαμβάνει όχι μόνο εκδηλώσεις ή χαμηλές τιμές, αλλά και ξενάγηση στην πόλη και γνωριμία με αυτή!
Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που θα λάβουν χώρα θα γίνουν σε συνεννόηση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σε μια προσπάθεια μεγαλύτερης και πιο ουσιαστικά συνεκτικής σχέσης με το Πανεπιστήμιο.

Εκατό χρόνια ελεύθεροι στη Θράκη
Τέλος για τα 100 χρόνια ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελληνική Επικράτεια, ήδη από την αρχή της νέας χρονιάς θα τρέχουν εκδηλώσεις, ενώ οι δύο επιτροπές που θα συγκροτηθούν θα συγκεντρώνουν τις προτάσεις και τις ιδέες και θα τις επεξεργάζονται…
Το πρόγραμμα των 100 χρόνων θα είναι ανεξάρτητο από το πρόγραμμα Ελευθερίων του 2020.
Θετικός φάνηκε ο Δήμαρχος στην πρόταση της ΕΡΤ Κομοτηνής, να θεσμοθετηθεί αναπαράσταση κάποιας ιστορικής σημαντικής στιγμής, όπως γίνεται πετυχημένα και σε άλλες πόλεις…και έλκει κατά πολύ τον κόσμο. Όπως παλιότερα επί θητείας Κοτσάκη είχε γίνει η αναπαράσταση της εισόδου του Ελληνικού Στρατού στην Πόλη…Κάτι ανάλογο, πιο αναβαθμισμένο και εμπλουτισμένο…

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35zSens
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη