Επανένωση Εθελοντών Ευρωπαϊκού Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης τον Μάη 2020

Επανένωση Εθελοντών  Ευρωπαϊκού Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης τον Μάη 2020

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα δράσεων και για φέτος το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Κομοτηνής!

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής, της υπευθύνου του Κέντρου, Λουΐζα Σαλτσίδου Ματεοσιάν, ήδη ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι δράσεις για τις Ευρωπαϊκές Γλώσσες στα Σχολεία της Ροδόπης και φυσικά και στα Περιφερειακά. Οι δράσεις είναι διαδραστικές σε σημείο που να παρακινείται το ενδιαφέρον για τον πλούτο των ευρωπαϊκών γλωσσών, 23 οι επίσημες και … 200 οι μειονοτικές-περιφερειακές!!!
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης θα δώσει το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην 'Λευκή Νύκτα' της ερχόμενης Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία με δικό του περίπτερο, όπου θα υπάρχει υλικό για τον εθελοντισμό, αλλά και για τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και κινητικότητας για φοιτητές και εργαζόμενους.
Επόμενη δράση στο Komo-meeting που θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου στο Φουαγιέ του τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας(σ.σ. στην παλιά Νομική-απέναντι από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ), όπου συμμετέχουν 28 ομάδες σύλλογοι της πόλης και φοιτητικοί σύλλογοι, όπου θα ανταλλάξουν ιδέες, θα αλληλογνωρισθούν μεταξύ τους, θα δικτυωθούν.
Επίσης θα γίνουν 2 εργαστήρια και πολλές διαδραστικές δράσεις.
Στο πλαίσιο του Οκτώβρη ως μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, θα γίνουν και εξετάσεις στις γυναίκες.
Η κ. Σαλτσίδου υπογράμμισε πως θα ενισχυθεί και θα ενεργοποιηθεί περαιτέρω το ήδη υπάρχουν Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων της Κομοτηνής, σύμφωνα και με την απόφαση του νέου Δημάρχου Κομοτηναίων, Γιάννη Γκαράνη.
Κορυφαία δράση για φέτος για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Κομοτηνής, είναι η Επανένωση εδώ και 22 χρόνια όλων των Εθελοντών που πέρασαν από την πρώτη μέρα της δράσης του! Η εκδήλωση αυτή για τον Εθελοντισμό θα γίνει τον Μάϊο του 2020! «Θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή για το κέντρο μας, το οποίο στηρίζεται στον Εθελοντισμό και ιδιαίτερα των Φοιτητών που γνωρίζουν για πρώτη φορά την Κομοτηνή, την ενεργοποίησή τους μέσα σε αυτή, την οποία θα δουν και θα συγκινηθούν με το πώς είναι η εικόνα της πόλης τώρα.
Τέλος στις 19 Οκτώβρη οι Εθελοντές θα κάνουν το δεύτερο «Περπάτημα για την Ελευθερία», η οποία θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι, από την έδρα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης(σ.σ. Νέστωρος Τσανακλή, παλιά βιβλιοθήκη). Η πορεία θα καταλήξει στην πλατεία από δρόμους της πόλης, όπου θα γίνουν δράσεις ακτιβισμού. Η συγκεκριμένη δράση θα λάβει χώρα σε 50 άλλες χώρες και θέλει να στηλιτεύσει το εμπόριο των ανθρώπων για καταναγκαστική εργασία και σεξουαλική εκμετάλλευση.
Παράλληλα το βράδυ του Σαββάτου θα υλοποιηθεί και η δράση για την ευρωπαϊκή νύκτα χωρίς ατυχήματα, μια δράση που γίνεται με την συμβολή του Ινστιτούτου οδικής Ασφάλειας. Τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα αυξάνονται και μάλιστα και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Το μήνυμα είναι ένα: «Διασκεδάζουμε, αλλά ο οδηγός δεν θα καταναλώσει αλκοόλ».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2LYAMBb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη