Απεργία Τετάρτη 2/10: Ποια πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια

Απεργία Τετάρτη 2/10: Ποια πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου έχουν δηλώσει ναυτεργατικά σωματεία. Ποια πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν τα ναυτεργατικά σωματεία για όλες τις κατηγορίες πλοίων στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

Τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση από την έναρξη, 00:01 έως τη λήξη στις 24:00.

Η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η απεργία γίνεται στο πλαίσιο της Πανεργατικής Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας και πως το σωματείο συμμετέχει στην κινητοποίηση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά έπειτα από μόφωνης απόφασης που έλαβε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών αναφέρει ότι η απεργία αφορά όλα τα πλοία όλων των κατηγοριών, που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. Καλεί επιβάτες, όπως και οδηγούς ΙΧ και φορτηγών να αποφύγουν την ημέρα εκείνη τη μετακίνησή τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, τα ναυτεργατικά σωματεία της ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ« και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συμμετέχουν στην περιφρούρηση της απεργίας στα λιμάνια.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά.

Μία μέρα πριν από την απεργία το πρωτοδικείο Πειραιά, μετά από προσφυγή των ακτοοπλόων, κήρυξε ως παράνομη την 24ωρη απεργία των τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του
Λαυρίου.

Τα τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία τόνισαν ότι η απεργία θα γίνει κανονικά και κάλεσαν εκ νέου τους εργαζόμενους σε περιφρούρησή της. «Το δικαίωμα της απεργίας ήταν και θα παραμείνει όπλο στα χέρια των εργαζομένων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2pfaqSV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη