ΕΚΛ: Συλλαλητήριο για το πολυνομοσχέδιο και νέα κινητοποίηση στις 23 Οκτωβρίου

ΕΚΛ: Συλλαλητήριο για το πολυνομοσχέδιο και νέα κινητοποίηση στις 23 Οκτωβρίου

Με ένα ακόμη συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, κατέθεσε σήμερα το βράδυ για μια ακόμη φορά την αντίθεση του για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων κινητοποίησεων και ολοκληρώνεται με μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου, στις 7 μμ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.


Στο σημερινό συλλαλητήριο ο εκπρόσωπος του ΕΚΛ σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.
Πατάμε πάνω στις κινητοποιήσεις που πρωτοστατήσαμε για να οργανωθούν το προηγούμενο διάστημα, με κορύφωση τις δυο απεργιακές μάχες 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη που πέταξαν στα σκουπίδια τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, εργοδοτών και των «συν αυτώ», να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Συνεχίζουμε.

Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Έχουμε ευθύνη να φτάσουμε παντού σε κάθε χώρο εργασίας να μεταφέρουμε αυτά που ετοιμάζουν για να μας καταδικάσουν στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με συνδικάτα δεμένα χειροπόδαρα. Να μην μείνει κανείς χωρίς να γνωρίζει το μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν. Καλούμε τα σωματεία με κάθε τρόπο, με στάσεις εργασίας με γενικές συνελεύσεις, να ενημερώσουν τους συνάδελφους στους χώρους δουλειάς. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους, τους υγειονομικούς που προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 23 του μήνα. Απαντάμε με νέο συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, στις 7:00 το απόγευμα ξανά εδώ στην Κεντρική Πλατεία, την προηγούμενη της ημέρας ψήφισης στη Βουλή».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33Hq4VL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη