Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας εξιχνιάσθηκαν (4) περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας εξιχνιάσθηκαν (4) περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου

Ταυτοποιήθηκαν (2) άτομα (άνδρας & γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και πλαστογραφία

Οι δράστες αναρτούσαν απατηλές αγγελίες πώλησης οχημάτων στο διαδίκτυο, αποσπώντας χρηματικά ποσά από τα υποψήφια θύματά τους

Η λεία που είχαν αποκομίσει, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (11.200) ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 23-05 έως 11-06-2019, με θύματα ημεδαπούς, σε περιοχές της Λαμίας, του Σχηματαρίου Βοιωτίας, της Ξάνθης & της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 22χρονος και μία 27χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και πλαστογραφία, από κοινού.

Ειδικότερα, οι δράστες αρχικά προέβαιναν στην ανάρτηση μέσω διαδικτύου, απατηλών αγγελιών πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων και μοτοσικλετών) και όταν τα υποψήφια θύματά τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, τους έπειθαν για τη φερεγγυότητα τους, με αποτέλεσμα να τους αποσπούν χρηματικά ποσά, με καταθέσεις που πραγματοποιούνταν μέσω δύο (2) συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, οι δράστες χρησιμοποιούσαν διάφορα πλαστά έγγραφα (εξουσιοδοτήσεις για μεταβιβάσεις – πώλησης, αποδείξεις εμβασμάτων με λογότυπα τραπεζών κ.α.), με αποτέλεσμα να έχουν καταφέρει να αποσπάσουν από τα θύματά τους, το συνολικό χρηματικό ποσό των (11.200) ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που έγινε στην οικία του 22χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τραπεζικές αποδείξεις ανάληψης χρημάτων, καθώς και κάρτες SIM , τα οποία σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

www.astynomia.gr
Από το Blogger.