Λαμία: Τι κινδύνους θα έκρυβε η συμβίωση των πολιτών της πόλης με παράτυπους μετανάστες;


Το ΚΕΥΠ αποτελεί χώρο που βρίσκεται πλέον μέσα στην πόλη, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες η οικιστική ανάπτυξη έχει "αγκαλιάσει" τον χώρο του στρατοπέδου. Συνεπώς, τι κινδύνους θα έκρυβε η συμβίωση των πολιτών της πόλης με παράτυπους μετανάστες (σ.σ. οι παράτυποι μετανάστες - ή λαθρομετανάστες, που ως όρος εντέχνως αποφεύγεται - είναι αλλοεθνείς που δεν είναι πρόσφυγες πολέμου αφενός και που κάποιοι από αυτούς είναι υποκινούμενοι από άλλους κι επικίνδυνους σκοπούς). 

Παραπέμπω στο πρόσφατο φονικό περιστατικό του Παρισιού, που αστυνομικός που προ δεκαοχταμήνου είχε ασπαστεί τον ισλαμισμό άρχισε να μαχαιρώνει συναδέλφους του. Επίσης, χθες ο Δήμαρχος της πανέμορφης Σύμης σε έξαλλη κατάσταση μιλούσε για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται το νησί λόγω χιλιάδων λαθρομεταναστών κι ενίοτε πλιάτσικου κάποιων εξ αυτών).

Δεν παύει βεβαίως να μιλάμε για ανθρώπους ταλαιπωρημένους, αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να μετράμε κάθε κίνηση παραχώρησης χώρων, με σύνεση και περίσκεψη. Δεν είναι όλα απλά κι εύκολα, ούτε άσπρο μαύρο. Ας αφήσουν μερικοί τις δήθεν ιαχές φιλανθρωπίας, γιατί πολλές από αυτές τις ιαχές θα κοπάσουν μονομιάς όταν κοπεί ο παράς...

Το ζήτημα των αθρόων και παράτυπων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας είναι σοβαρότατο και χρήζει προσοχής. Από όλους. Δεν είναι κάποιοι περισσότερο φιλάνθρωποι από άλλους. Ας σταματήσουν τα μυθεύματα...

Σίγουρα, όμως, κάποιοι είναι λιγότερο παρορμητικοί... Ακόμη κι η φιλανθρωπία έχει όρους και συνθήκες.


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη