Χατζηδάκης για ΣΥΡΙΖΑ και υδρογονάνθρακες: «Χρειάζεται πολιτική ψυχοθεραπεία, δεν μπορώ να βγάλω άκρη»

Photo: Eurokinissi

Κατά την διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση τεσσάρων συμβάσεων σε ό,τι αφορά την έρευνα υδρογονανθράκων στην Κρήτη και το Ιόνιο, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης «τρόλαρε» τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του λέγοντας πως χρειάζεται «πολιτική ψυχοθεραπεία».

Οι συγκεκριμένες συμβάσεις είχαν υπογραφεί απο τον ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση προχωρά στην κύρωση τους απο την Βουλή.

Σήμερα όμως η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει «παρών» στις συγκεκριμένες συμβάσεις με το επιχείρημα ότι αλλάζει η μετοχική σύνθεση των ΕΛΠΕ.«Βρείτε τα με τους εαυτούς σας. Νομίζω ότι χρειάζεται μια κάποιου είδους πολιτική ψυχοθεραπεία σε σχέση με τις τοποθετήσεις σας. Εγώ πραγματικά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Δηλώνω εμβρόντητος. Δεν μου έχει ξανασυμβεί από το 2007 και μετά, που είμαι βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων», συμείωσε με νόημα.

Αναφέροντας παλαιότερες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το όφελος των συγκεκριμένων συμβάσεων τόνισε ο υπουργός πως «είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις που τυχαίνει να συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τον κ. Τσίπρα, με τη διαφορά βεβαίως ότι ο ίδιος ξεκίνησε να διαφωνεί με τον εαυτό του». Συμπλήρωσε δεν πως «έχουμε δει κυβιστήσεις, έχουμε δει αλλαγές θέσεων από διάφορους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τόσο σύντομη, όμως, και εντυπωσιακή πολιτική κυβίστηση ομολογώ ότι δεν θυμάμαι».

Άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις δικές του συμβάσεις, που υπέγραψε δέκα μέρες πριν από τις εκλογές σε πανηγυρική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία του ίδιου, του τότε Πρωθυπουργού και ομιλητή τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Είναι κάτι για να το θυμόμαστε. Η ζωή είναι το καλύτερο κινηματογραφικό σενάριο. Πάντοτε υπάρχουν εκπλήξεις, έτσι ώστε στη ζωή μας να προχωράμε μπροστά χωρίς να πλήττουμε».

Όσον αφορά την αλλαγή του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ ξεκαθάρισε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μετόχων, δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό. «Υπάρχει ένα πλάσμα της φαντασίας σας με βάση το οποίο αυτοφορτίζεστε και αυτοτοποθετείστε».

Τέλος τόνισε πως το ΤΑΙΠΕΔ μελετά όλες τις επιλογές και θα κρίνει με βάση προφανώς το συμφέρον του δημοσίου και ευρύτερα το εθνικό συμφέρον.

 



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις τώρα https://ift.tt/2oXdLpj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη