Τρίπολη: Ανακοινώσεις Π. Νίκα

Τρίπολη: Ανακοινώσεις Π. Νίκα

Σε μία σειρά από ανακοινώσεις-γνωστοποιήσεις (10 τον αριθμό), προέβη σήμερα το μεσημέρι, σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στα εξής θέματα:

1. Στην έναρξη των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής:

«Αυτό το σπουδαίο όργανο θα εξυπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον», είπε με έμφαση ο νέος περιφερειάρχης.

2. Στην επαφή του με τον πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, πρώην δήμαρχο Καλαμάτας και υπουργό, Σταύρο Μπένο:

« Θα έχουμε συνεργασία σε διάφορα πολιτιστικά θέματα. Μας αφορούν τα ζητήματα των μελετών για τα 5 αρχαία θέατρο της Πελοποννήσου. Σας υπενθυμίζω, ότι θα υπογράψουμε και προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση των ψηφιδωτών της Σπάρτης, καθώς και τη σύμβαση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Θα γίνει επίσης και το φεστιβάλ χορωδιών στην Καλαμάτα».

3. Στο διπλογραφικό σύστημα της Περιφέρειας:

« Έγινε σύσκεψη και σε 4 με 5 μήνες θα έχει εγκατασταθεί το διπλογραφικό σύστημα».

4. Στο θέμα της μεταφοράς προσφύγων/μεταναστών:

«Λέμε όχι στην λογική των στρατοπέδων, όπως αυτό συμβαίνει ας πούμε στην Κόρινθο. Είναι εθνικό το θέμα. Συμφωνούμε με τις κινήσεις της κυβέρνησης για να προχωρήσει άμεσα η σχετική προκήρυξη που αφορά την μίσθωση διαμερισμάτων και ξενοδοχείων, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα αιτήματά τους και να πάνε έπειτα εκεί που είναι να πάνε».

5. Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο:

«Ήταν συνεδρίαση με δύσκολες στιγμές. Υπήρξε ένταση με το θέμα των μικρών και των μεσαίων έργων της προεκλογικής περιόδου. Εμείς θέλουμε να προωθήσουμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Εκεί είναι η στόχευσή μας. Θα αξιολογηθούν όλα τα μικροέργα. Σημαντική είναι και η ομόφωνη απόφασή μας να προχωρήσουμε στην αγορά 5 οχημάτων για τις ανάγκες της Αστυνομίας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το δημόσιο, ουσιαστικά όμως».

6. Στις πληρωμές των υπαλλήλων που στελεχώνουν τα Νομικά Πρόσωπα:

« Η μισθοδοσία πλέον των ανθρώπων αυτών δεν θα υπερβαίνει με τίποτα τους μισθούς των άλλων υπαλλήλων των δομών της Περιφέρειας»

7. Στην επιτροπή για το ΕΣΠΑ:

«Θα είναι μία διαπαραταξιακή, γνωμοδοτική επιτροπή. Πολλές φορές θα είμαι και εγώ εκεί. Υπενθυμίζω, ότι 300 εκατ. ευρώ είναι σήμερα στον … αέρα, αφού δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες».

8. Στην συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας:

« Είχα μία συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας, αφού υπάρχει σχέδιο για κτιριακή επέκταση. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σ' αυτό».

9. Στην συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης:

« Θα έχω συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης για το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων. Θα υπάρξουν και άλλες επαφές. Θέλουμε να είμαστε συμβοηθός, αρωγός και συμπαραστάτης της Μεγαλόπολης που θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα».

10. Στην συνάντηση με την τέως αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων:

« Θα έχω σήμερα, μία συνάντηση με την κ. Τατιάνα Καλογιάννη (τέως αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου), για να συζητήσουμε θέματα που έχουν να κάνουν με το ΣΔΙΤ απορριμμάτων. Η κ. Καλογιάννη, ήταν αρμόδια πάνω στα ζητήματα που αφορούσαν το ΣΔΙΤ Ηπείρου».

* Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχε να κάνει με τους δικηγόρους που θα ασχοληθούν με θέματα της Περιφέρειας, ο κ Νίκας, επανέλαβε την απόφασή του, να προσληφθούν, συνολικά 12 δικηγόροι, αφού πρώτα όμως, υπάρξει τροποποίηση του οργανογράμματος:

«Κάποια θέματα θα αντιμετωπιστούν διοικητικά. Θα δώσουμε σε δικηγόρους, το κατώτερο δυνατό τιμολόγιο ως αμοιβή. Επίσης, επαναλαμβάνω, ότι δεν θα ορίζεται δικηγόρος για τυχόν, προσωπικό μου θέμα. Θα ανακληθούν τέτοιες προηγούμενες αποφάσεις ορισμού».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2IkBgiY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη