ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνει το νέο πρόγραμμα στην κοινωφελή εργασία - Τι γίνεται με τους εργαζομένους του Α' κύκλου

ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνει το νέο πρόγραμμα στην κοινωφελή εργασία - Τι γίνεται με τους εργαζομένους του Α' κύκλου

ΟΑΕΔ: Μέσα στον Νοέμβριο θα προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 άνεργους στους δήμους, ενώ οι σημερινοί 30.333 εργαζόμενοι του τρέχοντος προγράμματος του Α' Κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας θα μείνουν εκτός αφού δεν θα δοθεί παράταση. Αυτό είχε γράψει το Dikaiologitika News στις 14 Οκτωβρίου όταν εθχαν πάει οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και τους τόνισαν από το Υπουργείο Εργασίας οτι δεν θα δοθεί παράταση.

Παράλληλα εντός του Νοεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 35.000 ανέργους. Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ αφορά θέσεις σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας / Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει οκτώ μήνες και στόχος του είναι η επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας.

Η απασχόληση θα είναι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα παρέχεται με τη μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα. Η ημερήσια αμοιβή πρόκειται να διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ μηνιαία δε θα ξεπεράσει τα 546 ευρώ.

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι:

- Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς, άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών (ή μονογονεϊκών οικογενειών) στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

- μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

- άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του Οργανισμού και άνεργοι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Nvwdya
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη