Μαθητής οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό

Μαθητής οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό

Και ενώ τα επεισόδια σχολικής βίας και παραβατικότητας  αυξάνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια στην χώρας μας, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι  το δύσκολο έργο τους θα πρέπει να ενισχυθεί από  ειδικούς επιστήμονες, κυρίως ψυχολόγους, όχι κατ εξαίρεση υποστήριξη, αλλά αν δυνατόν να υπάρχει για κάθε σχολική μονάδα ένας ειδικός.

Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο,  το νέο κρούσμα που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Νεαπόλης  Βόλου, όπου ένας 14χρονος μαθητής οδηγήθηκε  για τις  πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο του Βόλου. Μάλιστα η μεταφορά του έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μετά από τηλεφώνημα που έκανε ο διευθυντής στο ΕΚΑΒ καθ υπόδειξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Εντωμεταξύ αντικρουόμενες είναι οι απόψεις αν πρόκειται για ένα περιστατικό ήσσονος σημασίας, δεδομένου ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για συνηθισμένο περιστατικό μεταξύ παιδιών αυτής της ηλικίας και άλλοι εκπαιδευτικοί καθώς και μαθητές για «ενδοσχολικές ομάδες» οι οποίες συγκρούονται και ότι το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο.

Σε κάθε περίπτωση η σχολική κοινότητα της Μαγνησίας  βρίσκεται σε εγρήγορση, μετά και το περιστατικό της λιποθυμίας μαθητή  από χρήση ναρκωτικών ουσιών στις τουαλέτες σχολείου, ενώ τέλος καλό όλα καλά για τον 14χρονο, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και επέστρεψε στο σπίτι του, αμέσως μετά από τον ιατρικό έλεγχο.

Τέλος, για το περιστατικό ενημερώθηκε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μαγνησίας και οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου, οι οποίοι διαψεύδουν κατηγορηματικά δημοσίευμα που κάνει λόγο για αύξηση των κρουσμάτων βίας στα σχολεία και για μαθητές «νταήδες» και τονίζουν ότι πρόκειται για περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά και διαχρονικά σε όλα τα σχολεία.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Iow3qz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη