Ένας καθηγητής στο Γενικό Λύκειο Σφακίων!

Ένας καθηγητής στο Γενικό Λύκειο Σφακίων!

Ένας μόνο καθηγητής έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής στο Γενικό Λύκειο Σφακίων, ο οποίος κάνει μία ώρα μάθημα σε κάθε τάξη.

Τα προβλήματα υποστελέχωσης είναι χρόνια, με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να… μετακομίζουν στα Χανιά, για να αποφεύγουν να χάνουν τα μαθήματά τους, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, που καταγγέλλουν ότι φέτος η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού οι κατευθύνσεις της Β' και Γ' λυκείου δεν καλύπτονται επαρκώς και το σχολείο στηρίζεται αποκλειστικά στο Δημοτικό Φροντιστήριο του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των μαθητών:

Εμείς οι μαθητές του Λυκείου Χώρας Σφακίων, με λύπη διαπιστώνουμε ότι το σχολείο μας την φετινή χρονιά αντιμετωπίζει μεγάλες δυσλειτουργίες. Γενικότερα, το σχολείο κάθε χρονιά αργεί να στελεχωθεί από εκπαιδευτικό προσωπικό.
Για αυτόν τον λόγο είναι συχνή η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών. Ωστόσο, το πρόβλημα αυτήν την χρονιά εχει επεκταθεί. Το σχολείο δυσλειτουργεί, καθώς υπάρχει μόνο ένας καθηγητής, ο οποίος αναγκαστικά διδάσκει μόνο μια ώρα σε κάθε τάξη. Έτσι, οι κατευθύνσεις της Β' και Γ' λυκείου δεν καλύπτονται επαρκώς. Συνεπώς, το σχολείο στηρίζεται αποκλειστικά στο Δημοτικό Φροντιστήριο του Δήμου.

Η λύση βέβαια, δεν είναι η κατάληψη, που οι μαθητές προηγούμενων χρόνων έκαναν , καθώς δεν φέρνει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η δευτεροβάθμια, αδιαφορεί για τα προβλήματα και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χάνουμε και την μια ώρα μαθήματος.

Παρ' όλα αυτα, μπορεί να είμαστε σε απομακρυσμένη περιοχή και να μην έχουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που έχουν αλλοι νέοι στην ηλικία μας, όμως έχουμε όνειρα και δικαίωμα σε μια σωστή παρεχόμενη μόρφωση, που θα μας βοηθήσει να εξελιχθουμε σαν άνθρωποι, αλλά και σαν κοινωνία. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι δεν είμαστε παιδιά κατώτερου θεού και ότι όλοι έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες αν θέλουμε να μιλάμε για δημόσιο σχολείο. Πιστεύουμε, ότι με αυτό το κείμενο θα ευαισθητοποιηθούν οι φορείς και οι αρμόδιες εκπαιδευτικές υπηρεσίες προς την κατεύθυνση αυτή και θα ληφθεί υπόψιν το αίτημα μας για την κάλυψη των λειτουργικών ωρών.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2MpJl7a
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη