Οδηγίες για την απασχόληση των συνταξιούχων οδηγών ταξί - Τι ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών

Οδηγίες για την απασχόληση των συνταξιούχων οδηγών ταξί - Τι ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών

Διευκρινίσεις σχετικά με την συνταξιοδότηση των οδηγών ταξί δίνει διευκρινιστική εγκυκλιος του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη. Ειδικότερα υπογραμμίζεται ότι για να χορηγηθεί ή ανανεωθεί η ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ., ταξί, απαιτείται ο υποψήφιος να μην έχει συνταξιοδοτηθεί ως άμεσα ασφαλισμένος από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο ή από το Δημόσιο.

Παράλληλα ορίζεται ότι για την έναρξη της συνταξιοδότησης οδηγού Ε.Δ.Χ. οχήματος δεν απαιτείται, κατά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, η κατάθεση της ειδικής άδειας οδήγησης που κατέχει και η συνέχιση της απασχόλησης δηλώνεται στην αίτηση συνταξιοδότησης.

Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι που κατά την έναρξη χορήγησης της σύνταξης συνεχίζουν την απασχόλησή τους, διέπονται από τις διατάξεις περί απασχόλησης συνταξιούχων και καταλαμβάνονται από τα προβλεπόμενα στο άρ. 20 του ν.4387/2016 (Α' 85)που ορίζουν μείωση της σύνταξης.

Στις συγκεκριμένες διατάξεις υπάγονται οι κάτοχοι ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ. οχήματος που ασφαλιστικά εντάσσονται στον ΕΦΚΑ οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από την έναρξη ισχύος του ν.4599/2019 και εντεύθεν. Ως εκ τούτου, αιτήματα ενδιαφερομένων για συνέχιση της απασχόλησης οι οποίοι λάμβαναν σύνταξη βάσει του προγενέστερου οικείου θεσμικού πλαισίου, δηλαδή που έχουν ήδη καταθέσει την ειδική άδεια οδήγησης, δεν θα ικανοποιηθούν.

Για τους απασχολούμενους οδηγούς Ε.Δ.Χ. ταξί που εμπίπτουν στην ρύθμιση και συνεχίζουν την απασχόλησή τους, κατ' εφαρμογή της ρύθμισης του ν.4599/2019, η ειδική άδεια οδήγησης ανανεώνεται κατά τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 95 του ν.4070/2012 καθώς σύμφωνα με τους πάγιους κανόνες ιεράρχησης της τυπικής ισχύος των νομοθετικών διατάξεων, οι νεότερες διατάξεις υπερισχύουν τυχόν παλαιότερων.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/31XB2p4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη