Συγκέντρωση και πορεία για το πολυνομοσχέδιο

Συγκέντρωση και πορεία για το πολυνομοσχέδιο

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης.



Κεντρικός ομιλητής στην χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση ήταν ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Πάρις Λιόλιος ο οποίος επεσήμανε ότι » Σήμερα χρειαζόμαστε ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει πόσα δικαιώματα θα χάσουν κάθε φορά οι εργαζόμενοι, δε θα είναι ουρά και όχημα της κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης. Αυτό το ζήσαμε έντονα με την στάση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μέσα στην κρίση και το απορρίπτουμε. Αυτές οι ηγεσίες δεν μπορούν ούτε θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να διεκδικήσουν. Απαιτείται κίνημα διεκδικητικό που θα αγωνίζεται για την ανάκτηση των απωλειών, προβάλλοντας επιθετικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες που αντικειμενικά υπάρχουν για την ικανοποίησή τους. Ένα κίνημα που θα έχει σταθερό μέτωπο υπεράσπισης των εργαζομένων απέναντι στους επιχειρηματικούς μονοπωλιακούς ομίλους και σε κάθε κυβέρνηση που τους υπηρετεί».
Παράλληλα ο κ. Λιόλιος, απεύθηνε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε κάθε εργαζόμενο ώστε να ανοίξει η συζήτηση, μέσα από πρωτοβουλίες και να μπει σε πρώτο πλάνο η ανάγκη της μετατροπής του συνδικαλιστικού κινήματος σε πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, σε δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους.




Στην χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση πήρε μέρος και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, όπου στην ομιλία του ο πρόεδρος της κ. Μιχάλης Τζιατζιάς τόνισε ότι «Σήμερα εδώ στο Κέντρο της Λάρισας, ΟΛΟΙ μαζί στέλνουμε ένα μήνυμα ΑΓΩΝΑ και ΕΛΠΙΔΑΣ.
ΟΛΟΙ μαζί στέλνουμε μήνυμα πως οι δυνάμεις της Εργασίας στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα της πόλης μας δεν γονατίζουν, μπορούν να γίνουν μια γροθιά και είναι αποφασισμένες να σφραγίσουν τις εξελίξεις, τις προκλήσεις της εποχής και να κερδίσουν το στοίχημα αυτής της ιστορίας. Ο αλληλοσεβασμός και οι διαχρονικοί συνδικαλιστικοί αγώνες Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα για μας ,για το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, αποτελεί πυξίδα για το μέλλον, ένα μέλλον δυστυχώς αβέβαιο για τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τους οποίους ανάλγητες Μνημονιακές κυβερνήσεις στοχοποίησαν. Τα συνεχή πράσινα, μπλε και κόκκινα μνημόνια οδήγησαν στο γκρέμισμα λαϊκών κατακτήσεων. Έχουν βυθίσει τη χώρα και τον εργαζόμενο σε μόνιμα αδιέξοδα. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αντί να βάλει φρένο στις αντεργατικές απαιτήσεις των δανειστών ,συνεχίζει την ίδια μνημονιακή πολιτική και επικυρώνει ,στην ουσία, συμφωνίες της απελθούσης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δυστυχώς υιοθετείται και από τη νυν κυβέρνηση η αντιαπεργιακή ρύθμιση για το 50% + 1 (τροπολογία Αχτσιόγλου) ως προς την απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων».

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων κ. Ρίζος Μαρούδας ο οποίος υποστήριξε ότι «το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, βάζει στο στόχαστρο, την ίδια τη λειτουργία και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων. Στην ουσία βάζει στο στόχαστρο την απεργία και το δικαίωμα στον συνδικαλισμό».



Στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχε και το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Λάρισας που διεκδικεί:
·Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση. Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου, για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών νόμων.
·Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Νέο μισθολόγιο για το 2020, που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
.Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16), για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
·Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
·Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση των μνημονιακών νόμων.
·Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2nSYl5z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη