ΕΛΙΝΥΑΕ: Μειώνονται τα εργατικά ατυχήματα – Αυξάνονται άγχος και επαγγελματική εξουθένωση

ΕΛΙΝΥΑΕ: Μειώνονται τα εργατικά ατυχήματα – Αυξάνονται άγχος και επαγγελματική εξουθένωση

Σημαντικά στοιχεία για τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε η πρόεδρός του Ρένα Μπαρδάνη, αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στο σύνολο με ρυθμό περίπου δύο ετών ανά δεκαετία. Μειώνονται τα παραδοσιακά εργατικά ατυχήματα, αλλά αυξάνονται οι νέες σύγχρονες απειλές που είναι το άγχος και η επαγγελματική εξουθένωση.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας της η κ. Μπαρδάνη τόνισε πως: «Η Υγεία και η Ασφάλεια πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να ενσωματώσει πολιτικές διαχείρισης όλων των νέων κινδύνων, όπως το εργασιακό άγχος και η επαγγελματική εξουθένωση.

Ζούμε την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Η ρομποτική, η τεχνική νοημοσύνη και άλλες επαναστατικές καινοτομίες διαμορφώνουν ένα νέο εργασιακό μοντέλο στο οποίο αντιστοιχούν νέες ευκαιρίες, νέοι επαγγελματικοί κίνδυνοι, νέα εργαλεία αντιμετώπισης.

Η Υγεία και η Ασφάλεια πρέπει λοιπόν και αυτή να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να ενσωματώσει πολιτικές διαχείρισης όλων αυτών των κινδύνων».

Το επόμενο ενδιαφέρον βήμα θα είναι η πραγματοποίηση του συνεδρίου «Με το βλέμμα στο μέλλον» στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και μία σημαντική εκδήλωση που θα γίνει πριν το συνέδριο της Αθήνας στα Ιωάννινα στις 21/10.

Σχετική είδηση: 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2ptyf9G
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.