ΣΥΡΙΖΑ Λέαβου:Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, μας αφορά όλους

ΣΥΡΙΖΑ Λέαβου:Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία,  μας αφορά όλους

Συγκέντρωση κατά της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία διοργανώνει η ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς , τονίζοντας ότι η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία,  μας αφορά όλους. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή :

Η  στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη  Συρία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, υπονομεύει κάθε απόπειρα ειρήνευσης στη Συρία, ενώ θα οδηγήσει – όχι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στη μείωση των προσφυγικών ροών – αλλά στην επανενεργοποίηση του ISIS και της τρομοκρατίας εις βάρος των δημοκρατικών δυνάμεων, πλήττοντας κυρίως αμάχους και προκαλώντας ένα  νέο κύμα προσφυγιάς.

Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία,  μας αφορά όλους.

Ο κουρδικός λαός που πάλεψε με αποφασιστικότητα απέναντι στο σκοταδισμό και τα εγκλήματα του ISIS, σήμερα μάχεται απέναντι στις εγκληματικές ενέργειες του Ερντογάν, την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του συνενόχου του, Τραμπ και τους μυστικούς σχεδιασμούς που επιφέρουν την πλήρη αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο,  όταν σταματάει η διπλωματία και μιλάνε τα μαχαίρια, που  βαφτίζουν «Πηγή Ειρήνης»  την εισβολή που δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια ειρήνευσης,   τότε όλοι όσοι νιώθουν φρίκη για τους πολέμους, τα εγκλήματα και τους ξεριζωμούς αθώων αμάχων, έχουν  χρέος να σταθούν και να φωνάξουν πάνω από τα σύνορα, πάνω από τις βομβαρδισμένες πόλεις, ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβάρνησης Ερντογαν, ενάντια στα συμφέροντά που σχεδιάζουν τους χάρτες αυτού του κόσμου, καταστρέφοντας τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, στρέφοντάς τους στην προσφυγιά.

Στην Ελλάδα πληρώνουμε το τίμημα των πολέμων τους. Η σιωπή είναι συναίνεση. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος και σιωπηλός μπροστά σε αυτό το έγκλημα.

Καταδικάζουμε την παράνομη εισβολή του τουρκικού στρατού και τις εκτοπίσεις ανθρώπων από τον τόπο τους.

Πατάμε τα πόδια μας γερά στο χώμα της διεθνούς αλληλεγγύης για την ειρήνη  και στέλνουμε αλληλέγγυο χαιρετισμό στο κουρδικό λαό καθώς και σε ολόκληρο τον πολύπαθο συριακό λαό.

Καλούμε  τους εργαζόμενους, τους μαθητές, όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, κάθε ενεργό πολίτη να παλέψουμε μαζί για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών, να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο Κουρδικό λαό, που σήμερα δοκιμάζεται αβοήθητος.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

 και ώρα 11:00 π.μ

Πλατεία Σαπφούς  Μυτιλήνη

The post ΣΥΡΙΖΑ Λέαβου:Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, μας αφορά όλους appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Bhsxdx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη