Παράσταση για τη σχολική στέγη

Παράσταση για τη σχολική στέγη

Παράσταση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, θα κάνει η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου, όπου θα συζητηθεί, μετά από αίτημα των συλλόγων γονέων, το οξυμένο πρόβλημα σχολικής στέγης στη Νέα Αλικαρνασσό.

Όπως αναφέρει η Ένωση Γονέων, «οι ανάγκες για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, όπως νέου γυμνασίου και δημοτικών, είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ η συντήρηση των ήδη υπαρχόντων απαιτεί γενναία χρηματοδότηση από το κράτος».

«Τα παιδιά μας- τονίζουν- κάνουν μάθημα μέσα σε ανέλεγκτα κτίρια, σε σχολικές αίθουσες που στην πλειονότητά τους είναι παμπάλαιες, χτισμένες με παλαιούς αντισεισμικούς κανονισμούς και ως εκ τούτου επικίνδυνες. Η ασφάλεια των παιδιών σε περίπτωση σεισμού, η λειτουργικότητα των σχολείων, ως παιδαγωγικά διδακτήρια, είναι αναγκαία – πολύ δε περισσότερο σήμερα – που απαιτείται η επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των παιδιών στα σχολεία.

Ο Δήμος Ηρακλείου οφείλει να καταγράψει την πραγματική κατάσταση των προβλημάτων και να δώσει άμεσες λύσεις, κάτι που δεν έχει γίνει ούτε από τις προηγούμενες, ούτε από τη νυν δημοτική αρχή».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2pne8JV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη