Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Κίνδυνοι για το ΕΣΠΑ

Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Κίνδυνοι για το ΕΣΠΑ

Στα 263,9 εκ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα πρέπει να απορροφηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέχρι την ολοκλήρωσή του τρέχοντος ΕΣΠΑ, ανέφερε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την ένταξη ώριμων έργων, έτσι ώστε να μην χαθεί κανένα ευρώ.

Ο κ. Κασαπίδης παρουσιάζοντας επιστολή που εστάλη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννη Τσακίρη, προς την Περιφέρεια και τη Διαχειριστική Αρχή και κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του πρωθυπουργού, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια αναζήτησης έργων προς ένταξει, ακόμα και ανάμεσα σε έργα των Δήμων, που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Κριτική για την αναζήτηση έργων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, άσκησαν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Καρυπίδης και Γεωργία Ζεμπιλιάδου, οι οποίοι τόνισαν ότι η τακτική αυτή θα αφαιρέσει πόρους από το ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας και παράλληλα θα «παγώσει» το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ό Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι, μετά τη συζήτηση για την προετοιμασία του επόμενου ΕΣΠΑ, η οποία είναι επίγουσα, θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα του τρέχοντος ΕΣΠΑ, στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης – ΕΡΤ Κοζάνης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2N9WlhH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη