Καβάλα: Διαμαρτυρία γονέων για το προαύλιο δημοτικού σχολείου

Καβάλα: Διαμαρτυρία γονέων για το προαύλιο δημοτικού σχολείου

Το σοβαρό πρόβλημα με τον προαύλειο χώρο του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας επισημαίνει με ψήφισμά του ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου που ζητά άμεση λύση από τη δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρουν «η κακή κατάσταση του δαπέδου της αυλής δημιουργεί πολλούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, καθώς τα χαλίκια που έχουν αποκαλυφθεί από τη φθορά του χρόνου έχουν μετατραπεί σε «μαχαίρια» και έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα για τα παιδιά».
Προσθέτουν ότι «η κατάσταση αυτή της αυλής εμποδίζει τους δασκάλους και τους μαθητές να υλοποιήσουν με αξιοπρεπείς συνθήκες και ασφάλεια το καθημερινό πρόγραμμά τους, ειδικότερα τις αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής. Ειδικά για το μάθημα της γυμναστικής, δάσκαλοι και μαθητές αναγκάζονται στη διάρκεια του χειμώνα να γυμνάζονται σε μία μικρή χαμηλοτάβανη αίθουσα, ακριβώς δίπλα από τον καυστήρα».
Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους εκπαιδευτικούς και τα νήπια του 17ου Νηπιαγωγείου, που μοιράζεται τον ίδιο προαύλειο χώρο.
Τόσο η Διεύθυνση του Σχολείου, όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχουν επανειλημμένα απευθυνθεί στη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του, με σκοπό να προχωρήσει η υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης του δαπέδου και να δοθεί μία τελική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Με το ψήφισμά του ο σύλλογος Γονέων ζητά την ένταξη έργου για την αποκατάσταση του προαύλειου χώρου του Σχολείου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας για το 2020, ισχυρή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι θα εκτελέσει ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ το έργο αποκατάστασης και πρόβλεψη (σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα) για εκπόνηση μελέτης ωρίμανσης και ένταξης του κτιρίου του Σχολείου σε ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την πλήρη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2VksiaS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.