Εγκαίνια ανακαινισμένων χώρων στο «Καραθεοδώρειο» Δ. Σ. της Ν. Βύσσας

Εγκαίνια ανακαινισμένων χώρων στο «Καραθεοδώρειο» Δ. Σ. της Ν. Βύσσας

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο δημοτικό σχολείο της Νέας Βύσσας είναι η κορύφωση της γενναιοδωρίας και του εθελοντισμού», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, που παρέστη το πρωί στα εγκαίνια των ανακαινισμένων χώρων του «Καραθεοδώρειου» δημοτικού σχολείου του χωριού, οι οποίες αναβαθμίστηκαν με δωρεές και παρεμβάσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η κα. Ζαχαράκη σημείωσε ότι «αυτές οι αγαθοεργίες έρχονται να καλύψουν κενά, εκεί που το κράτος και οι διαδικασίες του καθυστερούν». Δήλωσε τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας «σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, ανά την Ελλάδα», και δεσμεύτηκε για εντονότερη παρουσία του κράτους στις ακριτικές περιοχές.

Υπόμνημα επέδωσαν στην υφ. Παιδείας μέλη της Β' ΕΛΜΕ Έβρου
Κατά την άφιξή της στο σχολείο, την κα. Ζαχαράκη ανέμεναν συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί-μέλη της Β' ΕΛΜΕ Έβρου, και της επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ζητώντας την κάλυψη των 45 περίπου κενών που υπάρχουν στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού αλλά και την επαναφορά της διπλής μοριοδότησης των αναπληρωτών που καλούνται να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα σχολεία.

«Αύριο κιόλας θα γίνουν οι πρώτες ενέργειες για να λυθεί το ζήτημα με τα κενά», τους διαβεβαίωσε η κα. Ζαχαράκη και προανήγγειλε νέο πλαίσιο για τις μοριοδοτήσεις των αναπληρωτών σε απομακρυσμένες, ακριτικές και νησιωτικές σχολικές μονάδες της χώρας.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2IG8M3l
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη