Η χρήση του απινιδωτή σώζει ζωές-Δράση από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

Η χρήση του απινιδωτή σώζει ζωές-Δράση από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

Μαθήματα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και επίδειξη με απινιδωτή σε κούκλα κάνουν σήμερα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων σε περίπτερο που έστησαν στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της  παγκόσμιας ημέρας επανεκκίνησης καρδιάς.
Εθελοντές της Λέσχης έκαναν μαθήματα ΚΑΡΠΑ και πρακτική του αυτόματου απινιδωτή, ενώ έλυναν απορίες που είχαν οι περαστικοί, σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουν ένα καρδιακό επεισόδιο, με στόχο να σωθεί ένας συνάνθρωπός μας.

«Ζητούμενο είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, από τα παιδιά μέχρι τους μεγαλύτερους, να μάθουμε πως μπορούμε να αντιδράσουμε σε μια τέτοια κατάσταση και να μπορέσουμε να δώσουμε τη βοήθεια που χρειάζεται, χωρίς να φοβηθούμε ότι θα κάνουμε κάτι κακό, δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή το άτομο είναι νεκρό και το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι καλό», εξήγησε ο Βασίλης Ηλιόπουλος, μέλος της Λέσχης.

Παρατήρησε όμως ότι είναι ελάχιστοι οι απινιδωτές που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους στο Βόλο ενώ σε σύνολο έχουν τοποθετηθεί περίπου οκτώ σε διάφορα σημεία της πόλης. Προσβάσιμοι όλο το 24ωρο είναι ένας απινιδωτής στο γκισέ του ταμείο του πάρκινγκ στο λιμάνι του Βόλου και αυτός στη Δημητριάδος με Κουμουνδούρου.

Οι εξωτερικοί απινιδωτές απευθύνονται στον κόσμο που δεν γνωρίζει, φέρουν μόνο δύο κουμπιά, έχουν φωνητικές εντολές στα Ελληνικά και εξηγούν πως γίνεται σωστά η χρήση τους. Μάλιστα το ίδιο το μηχάνημα κρίνει αφού τοποθετηθούν σωστά τα αυτοκόλλητα pads στα σημεία που υποδεικνύει, αν πρέπει να γίνει απινίδωση η όχι και συνεχίζει να δίνει οδηγίες για το πως πρέπει να ενεργήσει ο χρήστης έως ότου έλθει το ασθενοφόρο.

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/31n4vbw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.