Κυρ.Βελόπουλος: «Σκόπιμη η αδιαφορία για την Αμφίπολη»

Κυρ.Βελόπουλος: «Σκόπιμη η αδιαφορία για την Αμφίπολη»

Για συστηματική αδιαφορία της Πολιτείας στην συνέχιση των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, που αγγίζει τα όρια του δόλου –όπως είπε χαρακτηριστικά-, έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στο μνημειακό συγκρότημα.

«Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια, κονδύλια δεν δίνονται, περιμένουν από το interreg να πάρουν κάποια ποσά, την ώρα που γνωρίζουμε ότι στον Τύμβο υπάρχουν τουλάχιστον δύο- τρία σημεία που θα μπορούσαν να ελεγχθούν και να ανασκαφούν. Δυστυχώς όμως η Ελληνική πολιτεία για δικούς της λόγους, δεν δίνει τα χρήματα»,   δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος προέτρεψε τα πολιτικά κόμματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση να δώσουν μέρος της για την κάλυψη του κόστους ολοκλήρωσης των ανασκαφών του μνημειακού συνόλου του Καστά.

Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Βελόπουλος ξεναγήθηκε στο ταφικό μνημείο από την Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Πηνελόπη Μάλαμα και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην προστασία, συντήρηση και ανάδειξη του μνημειακού συγκροτήματος.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2okNP79
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.