Προγράμματα σπουδών για τους λειτουργούς γραφείων κηδειών

Προγράμματα σπουδών για τους  λειτουργούς γραφείων κηδειών

Δίπλωμα λειτουργού τελετών κηδειών και ταριχευτή, παρέχεται πλέον μέσω του Κολεγίου CD της Πάφου, προοπτική που δημιουργεί νέες προοπτικές για το συγκεκριμένο επάγγελμα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδας Νίκος Αγγελέτος, ο οποίος παρακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών ¨δίπλωμα λειτουργού τελετών κηδειών και ταριχευτή» του Κολεγίου της Πάφου, τονίσει ότι «χρειάζονται θυσίες όταν αγαπάς αυτό που έχεις αποφασίσει να κάνεις και να ασχοληθείς στη ζωή σου. Η γνώση δεν σταματά ποτέ. Δεν έχει ηλικία ή φύλο.Η γνώση είναι «όπλο» και ισχυρό «εργαλείο» στο λειτούργημά μας που τόσα χρόνια βάλλεται. Οφείλουμε να εναρμονιστούμε στα νέα επιστημονικά δεδομένα και μέσα από την εξειδίκευση να εξελιχτούμε. Η νέα γενιά, οι νέοι λειτουργοί είναι το «αύριο» του λειτουργήματος.Αφήνοντας πίσω μας παλιές νοοτροπίες, στην Ένωση Λειτουργών επιδιώκουμε τη νομιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις λειτουργίας των γραφείων κηδειών. Από το 2005 είμαστε σε συνεχείς επαφές με την Πολιτεία για την θέσπιση ενιαίου νομοθετικού πλαισίου, καθώς επίσης και λειτουργίας σχολών επαγγελμάτων κηδείας, όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες παγκοσμίως.Η νέα γενιά λειτουργών, καλούνται να ξεπεράσουν το παλιό κατεστημένο και να λειτουργήσουν σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο κοινωνικό περιβάλλον με όλα τα σύγχρονα δεδομένα κι αυτό επιτυγχάνεται, μέσα από επαγγελματική κατάρτιση κι εξειδίκευση γνώσεων. Δυναμική είναι η γυναικεία παρουσία στο χώρο των λειτουργών, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς κι από τις συμμετοχές που έχουν δηλωθεί για παρακολούθηση μαθημάτων στο Κολέγιο CDA της Πάφου».

Το Κολέγιο προσφέρει σημαντική έκπτωση στα μέλη της Ένωσης στην Ελλάδα κι άλλα προνόμια.
Παράλληλα, στο πλαίσιο παρεμβάσεων που είχε προχωρήσει στο παρελθόν και η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που εισάγονται στη Βουλή από το Υπουργείο Παιδείας, δίνεται η δυνατότητα πλέον αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών – μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών .
Συγκεκριμένα, διατηρείται η δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με την Οδηγία 2005/36/ΕΚ, όπως ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 38/10 και ισχύει.
Με τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου, δύναται οι λειτουργοί που είναι κάτοχοι τίτλων σπουδών και πτυχίων από χώρες της Ε.Ε. πλέον να αναγνωρίζονται οι τίτλοι αυτοί με πιο γρήγορες διαδικασίες.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32vObXD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη