Παναγιώτης Ιακωβής: Να τους εξαφανίσουμε;


Να τους εξαφανίσουμε;
_____________________

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν μια κοινωνική ομάδα μαστίζεται από ανέχεια και απομάκρυνση από την Παιδεία, εγκληματεί. Εγκληματίες υπάρχουν ανάμεσα και στους μορφωμένους και ανάμεσα στους πλούσιους. Όμως, ως κοινωνία, οφείλουμε να προσφέρουμε τη στοιχειώδη μόρφωση και Παιδεία σε όλους τους Πολίτες μας, διότι έτσι, μεταξύ άλλων, θα μειώσουμε την εγκληματικότητα που οφείλεται σε άγνοια, προκατάληψη, αδυναμία κατανόησης του κόσμου. Μέσω της Παιδείας, δεν αποκτούνται απλώς γνώσεις, αλλά οι Πολίτες εντάσσονται στο κοινωνικό γίγνεσθαι, κατανοούν τις δομές της Πολιτείας και περιορίζουν τα αφελή και πρωτόγονα ναρκισσιστικά στοιχεία τους.

Συνεπώς, οι Αθίγγανοι δεν είναι δυνατόν απλώς να "εξαφανιστούν" από την Πόλη μας. Είναι συνάνθρωποί μας και "κάπου αλλού θα πάνε" αν φύγουν από τη μόστρα της Πόλης.

Η λύση στην όντως αυξημένη εγκληματικότητα είναι η Παιδεία και η κοινωνική ένταξη. Μιας και είναι εμφανές ότι πολλά ανήλικα παιδάκια Αθίγγανων κυκλοφορούν τα πρωινά στις Πόλεις, θα ήταν φρόνιμο να ρωτήσουμε: γιατί δεν είναι στο Σχολείο τους; Ποιος ελέγχει αν οι γονείς τους τα στέλνουν στα Σχολεία τους; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο Νόμος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και σε αυτά τα παιδάκια ενός κατώτερου Θεού; Γιατί οι "γονείς" τους λαμβάνουν τα κρατικά επιδόματα χωρίς να δείχνουν τη στοιχειώδη στοργή στα παιδάκια αυτά;

Δεν γίνεται ούτε πρέπει να εξαφανίσουμε τους Αθίγγανους από τις Πόλεις μας. Και μιας και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, θα πρότεινα - ως συνήθως - την πιο επώδυνη:
Να πάνε τα παιδάκια στο σχολείο τους.

Μόνο η κοινωνική ένταξη μέσω της Παιδείας θα φέρει μακροπρόθεσμα λύση.

Αντί όμως να ενταχθούν οι Αθίγγανοι στην κοινωνία, στην Πατρίδα κάναμε το αδιανόητο: υιοθετήσαμε εμείς το "πολιτιστικό" προϊόν της Ρομά κουλτούρας. Όχι το ευγενές, ευαίσθητο, φιλότιμο και προχωρημένο κομμάτι της όπως π. χ έκανε η Ουγγαρία με τα Τσιγγάνικα Βιολιά, αλλά το πιο χαμηλό και τουρκομπαρόκ κομμάτι της. Τα χαμηλής ποιότητας "μουσικά" ακούσματα και πολλά άλλα μη ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Αντί, λοιπόν, να προσχωρήσουν οι Αθίγγανοι στην κοινωνία, προσχώρησε η κοινωνία στους Αθίγγανους. Και μάλιστα στο χείριστο κομμάτι τους.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη